‘De Planckaerts’ zijn terug op tv! Dit zijn de mooiste momenten uit de VTM-reeks

Iets meer dan tien jaar na hun illustere realityreeks ‘De Planckaerts’ keert de familie Planckaert terug op het kleine scherm. ‘Château Planckaert’ op Eén volgt hoe pater familias en ex-wielrenner Eddy Planckaert en zijn gezin een verwaarloosd kasteel in Frankrijk omtoveren tot een mooi chambre d’hôte. Proximus Pickx dook in het archief en snorde de mooiste momenten uit hun vorige leven op de Vlaamse buis op.

Exotisch huwelijksaanzoek

Een exotisch huwelijksaanzoek en de komst van baby Noa kleurden het elfde seizoen van ‘De Planckaerts’. Christopher (22) vroeg zijn jarenlange vriendin Stephanie Planckaert (19) ten huwelijk tijdens een romantisch reisje naar Jamaica. “Toen de kinderen sliepen, zijn we gaan zwemmen in de rivier. Het water was heerlijk koel. Ineens ging Christopher naar de oever en kwam terug met een ring. Ik was helemaal overdonderd. Zijn aanzoek kwam totaal onverwacht, maar ik heb geen seconde getwijfeld”, vertelde Stephanie Planckaert destijds in een interview met Dag Allemaal.

Junior start in zijn eerste koers

De jongste zoon van Eddy, Junior, was bloednerveus voor zijn eerste koers. In de aflevering die  eind juni 2008 uitgezonden werd moest hij rijden in het Oost-Vlaamse Meigem, het geboortedorp van Christa. De hele familie was op post om Junior aan te moedigen, behalve Francesco en de hoogzwangere Magali. Francesco moest immers onverwacht onder het mes wegens een ontstoken appendix. De eerste koers van Junior leverde pakkende beelden op.

Magali Planckaert bevalt van Noa

Magali, de vrouw van Francesco Planckaert, beviel in 2008 van haar tweede kindje: Noa. Een cameraploeg van 'De Planckaerts' bleef steeds stand-by. Noa is het vierde kleinkind van ex-wielrenner Eddy Planckaert. Naar goede traditie trok Junior zijn burgemeesterssjerp aan om de jongste bewoner op de Planckaertberg te verwelkomen. De familie telde voortaan elf leden, een voetbalploeg samen, netjes verdeeld over drie kleine kamers.

Iluna ziet het levenslicht

In het vierde seizoen werd Iluna geboren. Het dochtertje van de tienerouders Stephanie (toen 16) en Christopher (toen 18) kwam zes weken te vroeg op de wereld. De blijde gebeurtenis werd het onderwerp van de tweede aflevering. Er gingen intense emoties mee gepaard: al na één dag werden de jonge moeder en de piepjonge baby van elkaar gescheiden omdat bij Iluna "water op de longen" geconstateerd werd en ze niet zelfstandig kon ademhalen. Daar kwam nog eens een infectie bovenop én ook mama Stephanie werd ziek. Bange dagen volgden. Gelukkig kwam er een happy end aan hun lijdensweg.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?