Oscarwinnares Hilary Swank is terug met Netflix-reeks ‘Away’

Series | Een emotionele rollercoaster in de ruimte: zo wordt ‘Away’, de sciencefictionreeks met Oscarwinnares Hilary Swank in de hoofdrol, omschreven. De Netflix-serie wordt onthaald als de grote comeback van Swank na haar hiatus, waarin ze zich over haar zieke vader ontfermde en op zoek ging naar zichzelf, zoals de actrice zelf verwoordde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Away’ draait rond commandant Emma Green, die haar man en dochter op aarde achterlaat om een internationale bemanning astronauten te leiden op een gevaarlijke missie naar Mars. Die reis duurt drie jaar en eist dus een zware tol voor de familieleden van de astronauten. Volgens Netflix zelf is het een episch verhaal over opoffering en liefde in de ruimte. 

De man van Green wordt gespeeld door Josh Charles (‘The Good Wife’). Talitha Bateman (‘Love, Simon’) vertolkt de rol van haar tienerdochter. De rest van de cast bestaat uit Ato Essandoh, Mark Ivanir, Ray Panthaki en Vivian Wu. De serie is gemaakt door Andrew Hinderaker en Matt Reeves. Reeves is de regisseur van ‘The Batman’, de nieuwe Batmanfilm met Robert Pattinson in de hoofdrol.

Kinderdroom

Hilary Swank, die voor haar rollen in ‘Boys Don’t Cry’ en ‘Million Dollar BabyOscars won, laste in 2014 een hiatus in om voor haar zieke vader te zorgen, die een longtransplantatie onderging. Het Hollywoodicoon zette haar acteercarrière op een lager pitje. Ze nam een poosje geen filmrollen meer aan. Swank en haar vader hadden vroeger geen al te sterke band, en dat wou ze goedmaken. In 2018 nam de actrice de draad van haar carrière weer op met haar rol in de serie ‘Trust’.
 
Het script van ‘Away’ verleidde Swank meteen. De gelauwerde actrice noemde het astronautenleven “een kinderdroom”. Met haar rol in ‘Away’ en in het aankomende misdaaddrama ‘Fatale’ aan de zijde van Geoffrey Owens is de 46-jarige Swank helemaal terug van weggeweest.

Uitdagende rol

Toen ze zich over haar vader ontfermde, die bij haar thuis introk, zette ze haar carrière voor het eerst sinds haar zestiende op pauze. “Toen pas kwam ik tot het besef wie ik écht ben”, vertelde ze onlangs in een interview met de krant The Sydney Morning Herald. “Eigenlijk was het de bedoeling dat ik slechts een jaar zou moeten zorgen voor mijn vader, want zo lang duurt het om uitsluitsel te hebben over de vraag of de transplantatie geslaagd is”, zegt ze in Health Magazine. “Een longtransplantatie is heel moeilijk, want het is een delicaat orgaan. Maar één jaar werd twee jaar, en drie jaar. En mijn gebeden werden aanhoord: meer dan vijf jaar later maakt hij het heel goed.”

Haar hoofdrol in 'Away' was een heel bewuste keuze: “Ik acteer nu al 29 jaar, en het is moeilijk voor mij om rollen te vinden die me echt tot in mijn kern uitdagen, zoals deze rol doet”, aldus de actrice in de Ierse krant Irish Independent. “Tijdens sommige scènes vroeg ik me af of ik het acteerwerk wel fysiek aankon.”
 
De 10-delige serie ‘Away’ is vanaf 4 september beschikbaar op Netflix.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top