Recordaantal toeschouwers keken naar Call of Duty League-finale

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend kroonde Dallas Empire zich tot Call of Duty League-kampioen na afloop van een lang seizoen. De titel ging gepaard met een nieuw record, dat van het aantal kijkers op YouTube.

Afgelopen zondag werd Dallas Empire geconfronteerd met Atlanta Faze in de Call of Duty League-titel. De finale werd gewonnen door Dallas, dat anderhalf miljoen dollar mee naar huis mocht nemen.

Maar naast het sportieve resultaat waren het andere statistieken die Activision Blizzard en de grote bazen van het streamingzender interesseerden. Naar alle waarschijnlijkheid hebben de CoD-fans dit weekend een historisch record gevestigd sinds de oprichting van de FPS (first-person shooter game). Het piekmoment wat betreft het aantal toeschouwers per minuut bedroeg immers 206.000 kijkers, terwijl het totaal aantal gelijktijdige toeschouwers op 330.000 kwam te liggen (de uitzendingen van de influencers op hun persoonlijke kanalen inbegrepen). Deze cijfers werden nooit eerder bereikt in de geschiedenis van Call of Duty.

Het zijn duizelingwekkende cijfers die het exclusiviteitscontract tussen de uitgever en YouTube zeker zullen verstevigen. Ryan Wyatt, het hoofd van de afdeling YouTube Gaming, liet in het magazine Forbes duidelijk merken trots te zijn. Hij sprak er zijn voldoening uit over het feit dat hij zijn lievelingsspel naar YouTube heeft gebracht en dat hij deel kon uitmaken van dit succes!

© Activision/YouTube

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top