DotA 2: de prijzenpot van The International 10 breekt records

Door Proximus

Deel dit nieuws

De bijzondere tijden vandaag de dag hebben hiervoor gezorgd, maar The International 10 (T10) op DotA 2 is klaar om alle geldprijsrecords te breken. Het lange wachten ten gevolge van de gezondheidscrisis zit daar voor iets tussen.

Wie zei dat de gezondheidscrisis alleen maar negatieve gevolgen had voor de esportswereld? Nou, inderdaad, fans van de succesvolle MOBA wachten nog steeds op hun grote jaarlijkse evenement, de T10. Het aanvankelijk geplande evenement in Stockholm (Zweden) moest namelijk uitgesteld worden door de wereldwijde pandemie en heeft nog steeds geen nieuwe datum gekregen.

Maar ondanks deze “jammerlijke” vertraging lijkt het er echter op dat het totale bedrag van de prijzenpot nog steeds aan het stijgen is. Om zijn mondiale competitie te financieren gebruikt uitgever Valve namelijk een kwart van de bedragen die uit de verkochte Battle Passes worden gehaald. Ter herinnering, zo’n pas kost tussen de €9,99 en €49,99 en kunnen gamefans kopen vóór de start van de competitie om in-game beloningen te verzamelen. Het causale verband is dus niet moeilijk te begrijpen! Terwijl het evenement voortdurend wordt uitgesteld, blijft de verkregen som geld groeien.

Vandaag is de kaap van de 30 miljoen dollar overschreden, met om precies te zijn de ongelooflijke en historische som van 34.333.333 dollar! En daar blijft het misschien niet bij! Als de competitie geen nieuwe datum vindt in 2020 en het toernooi wordt uitgesteld tot volgend jaar is het zeer waarschijnlijk dat het bedrag nog groter zal worden.

Hoewel DotA 2 bekend staat om zijn competities met bovengemiddelde geldprijzen, is dit een envelop die de beste spelers in de wereld ongetwijfeld zeer graag in hun achterzak zouden willen steken.

© Valve

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top