De beste transfers tot dusver in de Jupiler Pro League

Sport | Na heel wat discussies de voorbije maanden over hoeveel ploegen aan het nieuwe seizoen zouden starten, is de Belgische competitie enkele weken geleden opnieuw op gang getrapt.

Door MF

Deel dit nieuws

Bij de start van een nieuw seizoen is het altijd uitkijken naar de nieuwkomers die voor het eerst in onze competitie te zien zijn of die terugkeren na enkele seizoenen bij andere clubs. Een overzicht van de voorlopig beste en meest verrassende transfers deze zomer.

Cyriel Dessers

Een van de beste transfers van deze zomer is ongetwijfeld Cyriel Dessers. De Belgische aanvaller was in het verleden al te zien bij Sporting Lokeren en OH Leuven, maar in Nederland kon hij helemaal ontbolsteren. Zo werd hij vorig seizoen zelfs gedeeld topschutter in de Eredivisie met 15 doelpunten. Dankzij zijn uitstekende statistieken kon de 25-jarige Dessers deze zomer zijn droomtransfer maken naar Racing Genk. Met de transfer is zo'n 4 miljoen euro gemoeid. In de voorbije wedstrijden vond Dessers al één keer de weg naar het doel voor de Limburgers, op penalty weliswaar.

Adriano Correia

De meest opvallende transfer is dan weer die van Adriano Correia naar KAS Eupen. De 35-jarige linksachter speelde in het verleden onder meer 189 wedstrijden voor FC Barcelona en 18 wedstrijden voor de nationale ploeg van Brazilië. Van fabelachtige statistieken gesproken! De verdediger heeft zijn leeftijd niet mee, maar zal met zijn ervaring zeker nog een rol van betekenis kunnen spelen bij de ploeg uit de Oostkantons.

Bogdan Mykhaylichenko

De voetbalcommentatoren zullen wel even gevloekt hebben toen Anderlecht een nieuwe linksachter wegplukte uit Oekraïne. Bogdan Mykhaylichenko kwam over van Zorya Lugansk en maakte in zijn eerste wedstrijden voor de club van kersvers trainer Vincent Kompany heel wat indruk. Zo kon de 23-jarige Mykhaylichenko de score openen tegen STVV na een mooie solo. Als hij zo blijft spelen, lijkt het een mooie transfer te worden voor Anderlecht en zal hij niet snel uit het basiselftal vallen.

Percy Tau

De 26-jarige Zuid-Afrikaan Percy Tau speelde vorig seizoen al in de Belgische competitie bij Club Brugge, maar hij werd toen gehuurd en de Belgische kampioen besloot om hem niet definitief over te kopen van het Engelse Brighton. Tau heeft wel indruk gemaakt in de Jupiler Pro League, want dit seizoen besloot Anderlecht, de grote rivaal van Club Brugge, om hem te huren. Tau kon, net zoals Mykhaylichenko, al indruk maken door tegen STVV te scoren met een knap doelpunt. Hij lokte tegen Moeskroen ook een penalty uit die voor de 1-0 zorgde. Helaas volstond dit niet voor de zege, want Moeskroen maakte in de slotminuten van de wedstrijd gelijk. Niet alleen op sportief vlak is de transfer van Tau belangrijk voor Anderlecht, de sociale media van de club worden nu ook overspoeld door Zuid-Afrikanen, waardoor er heel wat volgers zijn bijgekomen.

Musashi Suzuki

Nog een ploeg die meer volgers kreeg op sociale media is Beerschot. De promovendus begon al uitstekend aan het nieuwe seizoen en binnenkort komt er met Musashi Suzuki nog versterking bij op het veld. De Japanner was voorlopig nog niet speelgerechtigd, dus we konden hem nog niet aan het werk zien, maar zijn landgenoten zijn alvast dol op de 26-jarige aanvaller. En dat merken we dus ook aan de sociale media van Beerschot, waar zeer veel reacties binnenstromen van Japanners. Automerk Suzuki speelde al handig in op de transfer door reclame te maken die verwees naar de aanvaller en naamgenoot. "Beerschot weet wat kwaliteit is", aldus het automerk. Dit mooie een-tweetje is een tweetje waard.?? pic.twitter.com/NY3UciUD7I — Sven Van den Abbeele (@SvenAbbeele) August 20, 2020

Víctor Vázquez

Terug naar KAS Eupen, dat naast Adriano Correia nog voor een andere culttransfer heeft gezorgd. De Belgische club kon Víctor Vázquez wegplukken bij Umm Salal Sport Club uit Qatar. Víctor Vázquez is enorm bekend in de Belgische competitie, want de 33-jarige Spanjaard beleefde in het verleden nog enkele mooie jaren bij Club Brugge. Het is misschien niet meer dezelfde Vázquez als vroeger, maar hoe je het ook draait of keert, dit is wel een toptransfer voor een ploeg als KAS Eupen.

Birger Verstraete

Ook Birger Verstraete is terug in de Belgische competitie. De 26-jarige middenvelder speelde het voorbije seizoen voor FC Köln, maar veel kwam hij niet in het stuk voor in de Bundesliga. Antwerp haalde hem terug naar de Jupiler Pro League en daar stond hij de voorbije wedstrijden al sterk centraal op het middenveld. Verstraete is trouwens niet de enige toptransfer van Antwerp, want de ploeg kon eerder al de jonge talenten Butez (25) en Boya (24) wegplukken bij Moeskroen en ook onder meer de 25-jarige Pieter Gerkens (van Anderlecht) tekende een contract op de Bosuil.

Nurio Fortuna

Natuurlijk kwamen er ook enkele binnenlandse transfers. De meest spraakmakende binnenlandse transfer was Nurio Fortuna. De verdediger vertrok deze zomer van Charleroi naar AA Gent voor ongeveer 6 miljoen euro, een recordtransfer voor AA Gent. De 25-jarige linksachter kwam dit seizoen nog niet in actie door een blessure.

Hervé Koffi

Een transfer van wie we totaal niet wisten wat we moesten verwachten, maar die wel indruk maakt, is Hervé Koffi. De 23-jarige doelman uit Burkina Faso wordt dit seizoen door LOSC Lille verhuurd aan Moeskroen en liet in de eerste wedstrijden al aardige dingen zien. Het meest opvallende feit was dat hij twee penalty's kon stoppen tegen KV Mechelen, maar dat de penalty drie keer genomen mocht worden, omdat Koffi twee keer te snel van zijn lijn kwam. Pech voor de jonge doelman, want de derde keer was het wel raak. Door zijn opvallende reddingen doet hij zelfs een beetje denken aan Barry Boubacar Copa, de Ivoriaan die in het verleden furore maakte bij KSK Beveren en Sporting Lokeren.

Guillaume Gillet

Bij Charleroi maken ze indruk. De Carolo's begonnen met een perfecte start van 9 op 9 aan het nieuwe seizoen en daar hebben de nieuwkomers een belangrijk aandeel in. Kayembe doet het goed als linksachter, maar vooral Guillaume Gillet maakt indruk door zijn leiderschap centraal op het middenveld. Gillet heeft uiteraard heel wat ervaring en als hij zijn niveau samen met de andere spelers kan aanhouden, zou Charleroi dit seizoen wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

Sinan Bolat

Afsluiten doen we in Gent. De 31-jarige doelman Sinan Bolat maakte de voorbije seizoenen heel wat indruk bij Antwerp, maar zijn contract werd deze zomer niet verlengd. Bolat leek op weg naar Turkije waar hij als vrije speler kon tekenen, maar KAA Gent slaagde erin hem in België te houden. Bij de Buffalo's komt Bolat met Bölöni, De Decker en Arslanagic enkele oude bekenden tegen van Antwerp.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top