Hoe zou het nog zijn met de vijf hoofdrolspelers van "One Tree Hill"?

Series | Van 2003 tot 2012 haalde de serie “One Tree Hill” het dagelijkse leven van heel wat adolescenten en zelfs van enkele volwassenen overkop. De avonturen van scholieren Lucas en Nathan Scott, Peyton, Brooke en Haley waren een mateloos succes voor televisiemaker Mark Schwahn. Ook voor de hoofdrolspelers betekende de serie een vliegende start van hun carrière, maar waar zijn ze nu?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chad Michael Murray

Met passages in series als “Gilmore Girls” en “Dawson’s Creek” achter de rug vervoegde de acteur uit het Amerikaanse Buffalo met een mooi CV onder de arm de cast van “One Tree Hill”. Vlak voor hij de rol van Lucas Scott op zich nam, acteerde hij nog naast Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan in de film “Freaky Friday”.
 
Danzij zijn vertolking van Lucas Scott kreeg de acteur internationale erkenning. Na zes seizoeken loyale dienst besloot hij de reeks te verlaten, om enkel in het negende seizoen nog even terug te keren. Murray draaide nadien nog heel wat films, maar geen ervan kende het verhoopte succes. De intussen 39-jarige acteur heeft dan maar besloten om zich op het schrijfwerk te storten. Zijn eerste roman “Everlast” verscheen in 2011 en in 2017 bracht hij de opvolger “American Drifter” uit. Voor de fans bieden die een nostalgische glimp naar zijn rol in "One Tree Hill".

James Lafferty

De jonge Californische acteur figureerde in jeugdreeksen zoals “Beverly Hills 90210”, maar brak pas door op het kleine scherm met zijn rol als Nathan Scott. Hij kwam als 18-jarige vers van de schoolbanken toen hij besloot om een universitair diploma links te laten liggen om te acteren in “One Tree Hill”. Als basketballer raakte hij vergroeid met zijn personage, in tegenstelling tot Murray.
 
Na negen seizoenen in de spotlights maakte hij een feilloze overgang naar een rol achter de camera, bijvoorbeeld voor enkele afleveringen van “One Tree Hill”. Sinds het eindigen van de reeks acteerde Lafferty nog in enkele films (“Oculus”, “Waffle Street”) en series (“Crisis”, “The Haunting of Hill House”) zonder ooit de bekendheid van weleer terug te vinden.

Hilarie Burton

Als 18-jarige genoot de jonge actrice uit Virginia al wat bekendheid dankzij haar rol als presentatrice bij MTV. Daar interviewde ze artiesten zoals Snoop Dogg, Beyoncé en de Fall Out Boys, die ze later nog zou tegenkomen op de set van “One Tree Hill”. Ze nam de rol van Peyton Sawyer op en gaf later haar job als presentatrice op omwille van het vermoeiende pendelen tussen New York en North Carolina.
 
Samen met Murray verliet Burton de serie na zes seizoenen, maar in tegenstelling tot haar collega, keerde ze niet terug in de laatste jaargang. Ze had namelijk al een andere succesrol gevonden in de serie “White Collar”, waar ze de rol van verzekeringsmakelaar Sara Ellis vertolkte. Sinds haar huwelijk met “The Walking Dead”-ster Dean Morgan (Negan) richt de nu 38-jarige actrice zich vooral op kleinere rollen in series zoals “Grey’s Anatomy” en “Lethal Weapon” en kerstfilms (“The Christmas Contract”, “A Christmas Wish”).

Bethany Joy Lenz

Geboren voor de roem in Hollywood verscheen Lenz als 16-jarige voor het eerst in de cinemazalen met de film “Thinner”, een adaptatie van de roman van Stephen King. Nadat ze haar talent scherpstelde als figurant in feuilleton “Guiding Light” en series als “Off Centre” en “Charmed” kreeg ze de rol van Haley James Scott. Haar gevoelige personage bleef aan de ribben kleven tot de laatste aflevering van de serie.
 
Lenz had nog niet genoeg van het televisiewerk. Ze verscheen nog in de series “Dexter” en “CSI: Crime Scene Investigation”. Na verschillende teleurstellende rollen, waaronder haar verschijning in seizoen 14 van “Grey’s Anatomy”, was het tijd voor een comeback in 2019 met de serie “Pearson”, een spin-off van het succesvolle “Suits”. Of toch, dat dachten we, want de serie werd al na één seizoen van de buis gehaald. Als grote voorvechter van vrouwenrechten is ze met haar 39 lentes ongetwijfeld nog lang niet uitgevochten.

Sophia Bush

Net voor ze het bruisende personage Brooke Davis neerzette in “One Tree Hill”, verscheen de toen 20 jaar oude Californische actrice voor het eerst op het scherm in de komedie “National Lampoon’s Van Wilder”. Dat volgde ze op met figurantenrollen in series “Nip/Tuck” en “Sabrina the Teenage Witch”. Bush bleef na haar sterrol het scherm domineren met gevarieerde rollen zoals in de komedie “John Tucker Must Die” en de thriller “Hitcher”. Die veelzijdigheid deelt ze met haar ondernemende personage.
 
Na negen seizoenen “One Tree Hill” vond de actrice weer het succes in de spin-off van de reeks “Chicago Fire”: “Chicago P.D.”. De 38-jarige filantrope passeerde ook de revue in “Jane the Virgin” en recenter in “This is Us”. Haar succesvolle carrière is nog lang niet voorbij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top