Ook afgelopen weekend werden er weer twee wedstrijden gespeeld in de play-offs van LCS Summer Split. De eerste was de wedstrijd van de angst voor twee mythische teams binnen de Noord-Amerikaanse scene, Cloud9 en TSM. De tweede, minder dramatisch, was de finale van de winner bracket tussen Team Liquid en Flyquest.

Cloud9 mist Worlds

TSM en Cloud9 streden afgelopen weekend tegen elkaar om een ticket voor het WK League of Legends, het laatste dat de LCS aanbood. Nisqy’s teamgenoten hadden de wedstrijd met vertrouwen kunnen benaderen na een redelijk succesvol jaar. Voor de start van de play-offs had Cloud9 namelijk 33 overwinningen en slechts zes verliezen in het jaar 2020 geboekt. Maar aan het einde van het zomersegment was er echter sprake van een mindere periode.

Na het reguliere seizoen slecht te hebben afgesloten, zette deze trend zich aan het begin van de play-offs voort met een nederlaag tegen Flyquest, wat vandaag veel minder verrassend lijkt in het licht van de laatste resultaten. De partners van Zven verloren nu weer eens van hun eeuwige rivaal en deze keer is de uitschakeling definitief. Bjergsen was een van de belangrijkste architecten aan TSM-zijde en stelt Reginald zo in staat om zich na een afwezigheid van drie jaar opnieuw op te maken voor het wereldkampioenschap League Of Legends. Cloud9 mist daarentegen voor de eerste keer in zijn geschiedenis het WK.

© LCS

Flyquest bereikt opnieuw de finale

Als er één team is dat we na het einde van het reguliere zomerseizoen niet hadden verwacht in de grote finale, dan was dat Flyquest. Echter, nadat ze Cloud9 al hadden verslagen, versloegen PowerOfEvil’s teamgenoten afgelopen weekend Team Liquid ondanks een ongelooflijke prestatie van Tactical. De eerstgenoemde staat zo voor de tweede keer dit jaar in de finale van een segment. Terwijl we saaie play-offs aankondigden omdat het verschil in niveau tussen de teams tijdens het reguliere seizoen zo groot leek, hebben de knock-outwedstrijden de afgelopen weken uiteindelijk voor veel verrassingen gezorgd!

© LCS

© LCS