Esportskalender: september

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

BELGIË

League of Legends

7AM Benelux Charity Showdown | Groepsfase van 1 t.e.m. 4 september – Eindfase op 7 en 8 september

Neen, de League of Legends Benelux-scene staat niet stil in afwachting van de Belgian League Country Finals. Aanstaande dinsdag 1 september zullen verschillende goede organisaties uit onze regio zich namelijk verzamelen voor een liefdadigheidstoernooi. Zo zullen ook de Brussels Guardians en Team 7AM deelnemen, twee leden van de Belgische nationale competitie.

Twaalf teams worden van 1 t.e.m. 4 september in twee groepen verdeeld. Van daaruit strijden de beste teams op 7 en 8 september in een boom met dubbele eliminatie voor de grote finale.

Naast het competitieve aspect zal het evenement proberen om de som van €1.000 op te halen voor Funds Kadee ter ondersteuning van de kinderen in de verschillende afdelingen van het Universitair Ziekenhuis Gent. Het geweldige initiatief kan je live volgen op het Twitch-kanaal van Team 7AM!

Counter Strike: Global Offensive

ESL Benelux | Kwalificaties op 3 september – Groepsfase start op 24 september

De ESL Benelux Winter staat op het punt te beginnen. Zoals gebruikelijk sinds nu al vijf seizoenen zal Counter Strike er ook zijn. Terwijl de kwalificaties sinds 24 augustus in volle gang zijn, wordt de teams op 3 september nog een laatste kans geboden.

De twaalf teams die zich in deze eerste fase kwalificeerden, worden vervolgens ondergebracht in een boom met dubbele eliminatie met vier teams uit de vorige split. De vier beste teams uit deze laatste fase kwalificeren zich dan voor de Winter Split van het ESL Benelux Championship 2020.

De groepsfase begint op 24 september. Daar start de race richting €6.500 prijzengeld! Naast het te winnen bedrag ligt er ook een ticket voor de Climber Cup te wachten op de winnaar van het kampioenschap.

NumberOne | Groepsfase van 1 t.e.m. 22 september – Play-offs op 26 en 27 september

De Legend Stage, georganiseerd door LouvardGame, is terug. De derde ronde van het circuit op CSGO gaat op 1 september van start met vier weken competitie. Er zullen zeven dagen doorgaan van BO1-wedstrijden die de vier beste teams zullen bepalen. Die vier teams plaatsen zich voor de play-offs. De laatste twee teams degraderen naar de Challenger Stage.

Elke dinsdag en donderdag van deze maand zullen we teams tegenkomen zoals The Dice, Apologis, Benelux 5, Lamif, Epsilon, de ex-Fragbox en de nieuwkomers FWRD en UBITEAM.

De eindfase vindt gedurende twee dagen plaats. De kampioen wint de helft van de prijzenpot van €5.000. Ter herinnering, elke Legend Stage stelt de teams ook in staat om punten te verzamelen voor het algemene klassement, waarna de vier beste teams zullen strijden om de titel in een slotevenement.

Een kleine bijzonderheid: afgezien van de vermenigvuldiging van de uitzendingen op de Europese Twitch-zenders, zouden de play-offs deze keer in de Spawn Bar in Charleroi kunnen worden gespeeld als de gezondheidsomstandigheden dat toelaten.

Kayzr League | Groepsfase van 2 september t.e.m. 14 oktober

De maand augustus stond gelijk aan de grote terugkeer van een van de weerkerende competities binnen de Benelux-scene. Nadat de vier kwalificatiefasen op zondag 23 augustus werden beëindigd, vindt nu het hoofdevenement plaats. Zeven competitieweken met acht teams, waarvan er vier zich hebben gekwalificeerd en vier werden uitgenodigd. De Kayzr League gaat elke woensdagavond door.

Aan het einde van deze fase zullen de vier beste teams zich kwalificeren voor de play-offs die in de maand oktober worden gespeeld. Er valt €4.000 te winnen, om nog maar te zwijgen van de punten voor het algemene NumberOne-klassement (zie hierboven).

FIFA

Vanwege de aankomende release van de nieuwe EA Sports game staan er op dit moment geen toernooien op de planning voor het succesvolle voetbalspel. Er volgt een rustige periode in afwachting van het nieuwe seizoen, waarvan we hopen dat dat bewogen zal zijn met heel wat evenementen.

Rainbow Six Siege

Benelux Cup | Kwalificaties op 24 en 25 september

© Rainbow6bnl

Dit is nog niet de grote comeback van de Benelux League, maar wel de komst van een nieuwe bekercompetitie die alle troeven in handen lijkt te hebben om de beste organisaties aan te trekken. META, het bedrijf achter de organisatie van de Benelux-competities op de FPS van Ubisoft, heeft een nieuw format gelanceerd.

Met een aantrekkelijke prijzenpot van € 10.000 brengt de beker de acht beste teams uit de twee kwalificatiefasen samen. Kortom, er worden twee qualifiers georganiseerd (24-25 september & 1-2 oktober) in een boom met dubbele eliminatie. De top 4 van elke fase krijgt zijn ticket voor de play-offs die in oktober worden gespeeld.

De kampioen zal het mooie bedrag van 4.000 euro mogen ontvangen. De tweede krijgt 3.000 euro, de derde en vierde elk 1.000 euro.

Louvard League | Start op 28 september

De informatie over de kalender is nog niet officieel, maar na het succes van de eerste editie heeft de LouvardGame-directie reeds de datum van zijn volgende R6S-competitie aangekondigd.

Volgens onze informatie blijft het format hetzelfde met twee wedstrijddagen per week gedurende een maand. Acht teams zullen opnieuw strijden om een nog aan te kondigen geldprijs. In de editie van augustus bedroeg de prijzenpot €1.000.

De enige zekerheid is dat de top 4 van de vorige editie, Team86, Activit-E, Team WanteD en Mouseplayz, automatisch is gekwalificeerd. Voor de overige vier plaatsen kunnen organisaties een aanvraag indienen, die door de organisatoren zal worden bestudeerd.

JBL Cup | Kwalificaties op 10 en 17 september – Eindfase op 18 september

De JBL Cup is een nieuwe competitie en ook het resultaat van de samenwerking tussen META en Ubisoft, met als doel om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Naast de toernooien op hoog niveau is het ook de bedoeling om de community als geheel te animeren. Op 10 en 17 september zullen de twee beste teams van elke speeldag in de kwalificaties (boom met enkele eliminatie en BO1-wedstrijden) hun plaats voor de eindfase op 18 september verdienen.

Er zijn drie door JBL gesponsorde headsets te winnen. De kers op de taart is dat de kampioen ook een ticket krijgt voor de groepsfase van de Benelux Cup.

Brawl Stars

ESL Benelux | Kwalificaties op 1 en 2 september – Groepsfase vanaf 22 september

Na het experiment met Clash of Clans tijdens de vorige split, heeft ESL nu besloten om het best mogelijke te halen uit een ander mobiel spel: Brawl Stars.

Net als op Counter Strike worden er vier qualifiers georganiseerd. In augustus zijn er reeds twee gespeeld en op 1 en 2 september zullen er nog twee andere doorgaan. De zestien gekwalificeerde teams gaan dan een play-offfase in, waarbij de top acht doorgaat naar de groepsfase.

De teams zullen in deze eerste editie strijden voor een totaal van €3.000.

LAN

Virtulan | 11 t.e.m. 13 september

Zou dit de grote heropstart van offline evenementen kunnen worden? Volgens Virtulan lijkt dat mogelijk. Behoudens lastminutewijzigingen, lijkt het erop dat het LAN in Roeselare wel degelijk zal plaatsvinden!

Volgens de organisatoren zal alles volgens de gezondheidsregels gebeuren en zijn er veel maatregelen genomen om de veiligheid van iedereen te garanderen.

Als de omstandigheden het nog steeds toelaten en de registratie vlot verloopt, moeten er competities komen op Valorant, CSGO, LoL, Hearthstone en Rocket League.

INTERNATIONAAL

Counter Strike: Global Offensive

ESL Pro League | van 1 september t.e.m. 4 oktober

© ESL

Er zullen geen Belgen te bewonderen zijn, maar het is wel één van de CSGO-evenementen van het jaar die onder geen beding mag worden gemist. De Pro League Europe zal gedurende iets meer dan een maand de beste zestien clubs van het continent bijeenbrengen.

De eerste fase wordt georganiseerd in twee groepen van acht teams. Elk team speelt tegen alle teams in zijn groep in BO3-wedstrijden. Alleen de top vier van elke groep komt in aanmerking voor de play-offs, georganiseerd in een boom met dubbele eliminatie en BO3-wedstrijden. Alleen de grote finale wordt gespeeld in een BO5, met een bonuspunt voor het team dat de winner bracket wint.

De Europese teams zullen niet minder dan 450.000 dollar onder elkaar verdelen. De ESL Pro League wordt ongetwijfeld de moeite waard om te volgen.

DreamHack Open Fall 2020: Open Qualifier | 18 t.e.m. 20 september

Ben je een fan van CSGO en heb je talent? Mis dan zeker niet de open kwalificaties voor de DreamHack. De registraties zijn open voor iedereen! Je krijgt een kans op een van de zeven plaatsen voor de Closed Qualifier, de allerlaatste stap voor het grote evenement in oktober. Meer dan dat, deze enkele boom met enkele eliminatie en BO1-wedstrijden is een unieke kans om zich te meten met grote teams die gedwongen worden om deel te nemen aan de kwalificaties vooraleer ze zich naar de DreamHack kunnen begeven. Plezier en verrassingen gegarandeerd!

League of Legends

European Championship | Loser finale op 5 september – Grote finale op 6 september

© Riot Games

We beginnen aan de eindsprint van het zomerse LEC. De grote League of Legends-competitie loopt ten einde en het wordt misschien wel mogelijk om een Belgische speler op het hoogste schavotje te zien. Na een nederlaag in de finale van de vorige editie heeft Fnatic, met onze vertegenwoordiger in de persoon van Bwipo, een nieuwe kans om de titel te winnen. Na een mooie 3-2-overwinning is het team al zeker van een plaats in de grote finale van deze zomer!

Om de tegenstander van Fnatic te weten, moeten we wachten op de finale van de loser bracket tussen G2 en Rogue die op 5 september in een BO5 wordt gespeeld. De vier beste teams zullen zich ook kwalificeren voor het wereldkampioenschap van 2020. Ze zullen ook de prijzenpot van 200.000 dollar delen, met 94.512 dollar voor de kampioen.

Championship Series | Loser finale op 5 september – Grote finale op 6 september

© Riot Games

Net als de Europese teams zullen de Noord-Amerikaanse teams begin september hun eindfase betwisten.

Hoewel het format en de organisatie niet veranderd zijn, zijn de teams dat wel. Maar ons landje was wel vertegenwoordigd in de persoon van Nisqy. Na een schitterende tweede plaats in de groepsfase was zijn Cloud9-team één van de favorieten voor de grote finale. Helaas voor hen werd een passage in de loser bracket hen fataal met een nederlaag tegen TSM in de derde ronde.

De kampioen ontvangt $100.000, de helft van de totale geldprijs van $200.000. De eerste drie teams krijgen een ticket voor het volgende wereldkampioenschap.

Rocket League

The Field | Kampioenschap van 1 t.e.m. 30 september

© Psyonix

De nieuwe Rocket League-competitie, die is voortgekomen uit het partnerschap tussen Psyonix en Riva Esports, ligt op de rails. Na een eerste seizoen waarin teams als Vitality, Team Liquid, Monkey en BDS de eerste plaatsen hebben veroverd, hoeven de fans niet lang te wachten om hun favoriete teams te volgen.

In deze maand september gaat seizoen 2 namelijk van start met drie divisies. De eerste twee teams in divisie 2 zijn gepromoveerd en zullen nu kunnen strijden tegen de Europese topteams binnen Rocket League. Zoals gebruikelijk zal het seizoen de hele maand duren met een prijzenpot van $7.000 voor D1, $2.000 voor D2 en $1.000 voor D3.

RLCS X Fall | Van 24 t.e.m. 27 september

© Psyonix

De Rocket League Championship Series is het vlaggenschip van de Psyonix-game. In deze herfst zullen de beste teams in Europa strijden om de titel inclusief 30.000 dollar, op een totaal van 100.000 dollar. Zoals gebruikelijk vindt het kampioenschap plaats in drie etappes.

  • De eerste vindt plaats op 24 en 25 september met 32 teams die in twee groepen zijn verdeeld in Zwitsers systeem en met wedstrijden die in BO5 worden gespeeld.
  • De tweede etappe zal de volgende dag de 16 beste teams samenbrengen, wederom in een Zwitsers format met BO5-wedstrijden.
  • Om te eindigen: play-offs in fase 3 met de kwartfinales in een BO5. De halve finales en de finale vinden plaats in een BO7. Dit alles eindigt op 27 september.

Natuurlijk zal het mogelijk zijn om Belgische spelers zoals Aztral, die voor Oxygen Esports uitkomt, weer aan te moedigen.

Street Fighter

Capcom Pro Tour Online 2020 | Oost-Europese kwalificaties Capcom Cup op 12 september

© CAPCOM

Na de ongelooflijke bekroning van onze vertegenwoordiger Takamura in juli komen de beste Europese spelers weer bij elkaar voor een kwalificatie voor de Capcom Cup.

Hoewel onze vertegenwoordiger reeds gekwalificeerd is voor de eindfase, die uitgesteld is vanwege de gezondheidscrisis, zal dit ons niet tegenhouden om deze hoogstaande competitie te volgen. Heel wat kampioenen zullen opnieuw strijden om de eerste plaats. Dat alles zal op 12 september te volgen zijn. West-Europa begint een maand later aan zijn competitie.

PUBG

Continental Series 2 Fall : Europe | Eindfase van 7 augustus t.e.m 13 september

© PUBG

Fans van de battle royale zullen blij zijn dat ze niet vergeten worden en zijn klaar om de eindfase van de Continental Series mee te maken. De competitie, opgezet als vervanger van de Global Series, loopt ten einde! Na kwalificaties in heel Europa streden twaalf uitgenodigde en twaalf gekwalificeerde teams tegen elkaar in drie verschillende groepen. Alleen de top 16 uit het algemene klassement mocht aan de eindfase beginnen.

Nu is het tijd voor die eindfase, die de winnaars een cheque van $50.000 zal aanbieden. De finalistenteams zullen het mooie bedrag van 200.000 dollar onder elkaar verdelen.

Starcraft

DreamHack Starcraft 2 Masters : Europe | 26 augustus t.e.m. 13 september

De grote Europese eindfase is eind augustus begonnen en is klaar om zijn geheimen prijs te geven. Gestart met 32 topspelers, hebben slechts 16 spelers de mogelijkheid om aan te treden in de play-offs. Zij zullen een reeks BO5-wedstrijden spelen in de hoop de finale te bereiken die in een BO7 zal worden gespeeld.

Het is een echte marathon richting het grootste deel van de prijzenpot van $84.000 met $12.500 voor de winnaar. Maar nog belangrijker, de eerste vier zullen ook een rechtstreeks ticket voor de Season Finals veroveren die enkele dagen later zullen starten (zie hieronder.)

Als extra beloning verdient de kampioen in totaal 600 punten voor het ESL Pro Tour 2020/21-klassement!

Nu is het tijd voor de eindsprint van de grootste strategen in Europa.

DreamHack Starcraft 2 Fall : Season Finals | 17 t.e.m. 20 september

Dit is de crème de la crème. De gekwalificeerden van over de hele wereld zullen binnenkort meedoen aan de grote finale van dit najaar!

Zestien spelers verdeeld over vier groepen zullen in BO3-wedstrijden strijden om een van de twee kwalificatieplaatsen in hun poule. Er blijven slechts acht spelers over voor de play-offs, georganiseerd in bracket met enkele eliminatie. Deze fase wordt afgewerkt in BO5-wedstrijden, de grote finale zal doorgaan in een BO7.

De winnaar krijgt 12.500 dollar en 300 punten voor het algemene klassement van de ESL Pro Tour 2020/21. Nummers twee en drie krijgen respectievelijk 200 en 125 punten.

DOTA 2

OMEGA League : Europe | Play-offs van 2 t.e.m. 6 september

Het moment waar zo reikhalzend naar wordt uitgekeken door DOTA 2-fans is aangebroken. Hoewel deze discipline in onze regio’s iets minder bekend is, loopt er ook daar heel wat talent rond.

Na een lang kampioenschap met twaalf ingeschreven teams, waren de eerste twee van elke groep automatisch gekwalificeerd voor de winner bracket. De derde ging door naar ronde 1 van de lower bracket en de vierde en vijfde streden in de play-ins om te bepalen wie als laatste in aanmerking kwam voor de lower bracket. Acht teams zijn nog steeds in de running voor de titel en spelen in een boom met dubbele eliminatie en BO3-wedstrijden. De finale wordt gespeeld in een BO5.

Terwijl het eerste team de ongelooflijke som van 200.000 dollar wint, ontvangt nummer twee 125.000 dollar en nummer drie 60.000 dollar. Als we daar ook de geldprijzen voor de andere teams aan toevoegen, is de prijzenpot 500.000 dollar dik. Het grote bedrag toont het belang aan van deze scene met nog altijd een van de meest gespeelde games binnen esports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top