Kroatië met revanchegevoelens naar Frankrijk

Sport | Frankrijk en Kroatië ontmoeten elkaar dinsdag in het Stade de France en dat voor het eerst sinds de WK-finale in 2018. De twee teams komen mekaar tegen op de tweede speeldag van de Nations League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iedereen herinnert zich nog het uitzonderlijke parcours van Kroatië op het WK 2018. Luka Modric, verkozen tot beste speler op het WK, nam zijn team mee naar de finale nadat hij onder meer de Argentijnse verdediging op een hoopje had gespeeld en Engeland in de halve finale uitschakelde. De Kroaten, die na verschillende verlengingen fysiek in het rood zaten, slaagden er niet in hun kansen volledig te verdedigen tegen Frankrijk. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de Fransen.

Zonder Modric en Rakitic

Kroatië zal tijdens deze wedstrijd jammer genoeg niet kunnen rekenen op zijn magische middenveld. In samenspraak met bondscoach Zlatko Dalic werd beslist om Luka Modric en Ivan Rakitic in september niet op te roepen. Gelukkig kan Ivan Perisic, die met Bayern de Champions League won, wel spelen. Marcelo Brozovic, in de Europa League finalist met Internazionale, wordt naar alle waarschijnlijkheid de metronoom op het middenveld.

Wereldkampioen Frankrijk moet het zonder Paul Pogba doen, maar Adrien Rabiot is wel van de partij. Die ontbrak op het WK 2018. Didier Deschamps heeft bijzonder veel keuzemogelijkheden en onder meer Lyon-talent Houssem Aouar droomt van een selectie voor Les Bleus.

Nederland-Italië: duel tussen outsiders

Nederland speelde de finale van de vorig editie van de Nations League en heeft al laten zien dat het dit toernooi serieus neemt. De Nederlanders, die het afgelopen WK en EK misten, zijn bezig met de wederopbouw en lijken sinds een aantal maanden de juiste formule te hebben gevonden. Ondanks het vertrek van bondscoach Ronald Koeman is er een stevige basis en zullen de troepen van Virgil van Dijk graag de strijd aangaan.

In de Amsterdam Arena zal Italië ook willen bewijzen dat het weer helemaal terug is. Roberto Mancini toonde zijn ambities: "Het voelt goed om weer aan de slag te gaan. We hebben er zeer veel zin in omdat het al een tijdje is geleden dat we nog hebben gespeeld. De Nations League is heel belangrijk voor ons en het doel is de finale."

Hiervoor zal de coach van de Squadra Azzura kunnen rekenen op een mix tussen opkomend talent – Sandro Tonali en Nicolo Barella – en de ervaring die de ploeg heeft. Bovendien komt ook Giorgi Chiellini daar nog bij na een zware blessure.

Het volledige programma van de tweede speeldag van de Nations League op Eleven Sports:
 
Maandag:
Frankrijk – Kroatië: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
Dinsdag:
Nederland – Italië: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
BELGIE - Ijsland: vanaf 20u25 op VTM

Volg de grootste wedstrijden van de Nations League exclusief op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top