Clip van de week: over en uit voor The Weeknd

Kruisbestuiving alom in de muziekwereld, maar een samenwerking die tot voor kort nog niet in de boeken stond was die tussen DJ Calvin Harris en Canadese zanger The Weeknd. De quarantaine heeft beide artiesten alvast veel inspiratie gegeven, want het bracht hen ‘Over Now’.

The Weeknd en Calvin Harris hebben de handen in elkaar geslagen en dropten op 28 agustus ‘Over Now’. Het is de allereerste samenwerking van de twee wereldsterren en het funky nummer slaat direct aan. Het is de eerste keer dat we van Calvin Harris horen sinds het nummer ‘Giant’ uit 2019, dat hij samen maakte met Rag’ n Bone Man. The Weeknd kwam enkele maanden geleden nog naar buiten met zijn vierde studioalbum ‘After Hours’. ‘Blinding Lights’ één van de singles van het album, was een grote hit aan het begin van de coronaquarantaine en het catchy deuntje is nog steeds niet van de radio weg te denken.

Computergeanimeerde knipperlichtrelatie
 
‘Over Now’ is een R&B nummer met funky ondertonen en synthesizers in het begin. De simpele start bouwt op naar een meeslepende beat met veel percussie. Volgens het duo is het een hymne voor de liefdesbreuk. The Weeknd vraagt aan zijn ex-geliefde om hem niet meer te bellen, zodat ze allebei verder kunnen met hun leven. Zoals veel nummers van The Weeknd zou ook ‘Over Now’ over zijn jarenlange knipperlichtrelatie met Bella Hadid gaan.
 
Toch laten de artiesten zich noch door de liefde, noch door de coronapandemie tegenhouden, want ook de bijhorende videoclip is een knaller. Zij het volledig coronaproof, natuurlijk. Net omdat het coronavirus veel videoproducties voor artiesten heeft stilgelegd, hebben ze creatieve alternatieven moeten vinden om hun muziek toch op een visuele manier bij het publiek te promoten. Voor ‘Over Now’ sloeg het duo de weg van de computeranimaties in, met een videoclip waarin een geanimeerde The Weeknd rondloopt in een psychedelische wereld. Om de tekst en het verhaal kracht bij te zetten, baant hij zich een weg door de kleurrijke animaties terwijl hij een vrouw vermijdt die hem achtervolgt. Aan de clip te zien is het dus echt ‘Over Now’, voor The Weeknd.

Muziek

Bekijk alles
Top