En wat als Messi toch bij Barcelona blijft?

La Liga | Deze zaak houdt de hele voetbalwereld in spanning: wat brengt de toekomst voor Lionel Messi? Het Argentijnse genie van FC Barcelona heeft zijn wens uitgedrukt om de club te verlaten. Maar een transfer lijkt een moeilijk verhaal te worden, want het bestuur wil zijn goudklomp niet laten gaan. Zelfs La Liga mengt zich in de debatten…

Door Proximus

Deel dit nieuws

Lionel Messi die FC Barcelona wil verlaten, het zorgde afgelopen week voor een donderslag bij heldere hemel. In het oog van de storm kunnen de Catalanen Messi mogelijks zien vertrekken. De Argentijn was één van de belangrijkste architecten van het succes van FC Barcelona van de afgelopen vijftien jaar. La Pulga hielp Barça eind jaren 2000 naar de wereldtop, zoals de zes prijzen die de club won in het seizoen 2008/2009. Messi won tot op heden 34 prijzen bij Barcelona. Hij won die allemaal bij de club van zijn hart, waar hij al sinds zijn dertiende actief is.

Vandaag wil Messi de pagina omslaan. FC Barcelona gaat door een donkere periode: de club heeft haar identiteit, klasse en verlangen verloren. Dat blijkt uit de zwakke resultaten die de Blaugranas de afgelopen jaren wisten te behalen. Achter de schermen woedt er een strijd tussen het bestuur en de spelers. Een zeer schadelijke sfeer die de voormalige beste club ter wereld zwaar beschadigt. Messi is het beu en heeft dit meegedeeld aan zijn bazen. Het is tijd om te gaan.

Clausule van 700 miljoen euro

Om een vertrek af te dwingen, is Lionel Messi van plan een clausule te gebruiken die hem in staat stelt om gratis te vertrekken. Zijn opstapclausule van 700 miljoen euro zou niet meer geldig zijn na het seizoen 2019/2020. Dergelijk bedrag zou een transfer zeer moeilijk maken, want niemand is bereid om dergelijke som op tafel te leggen. Als Messi gratis kan vertrekken, is alles mogelijk.

Zo snel zal het echter niet gaan. Het bestuur van Barcelona is niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven en laat Messi niet zonder slag of stoot vertrekken. Volgens hen is de clausule van 700 miljoen euro immers wél nog geldig. Meer zelfs: La Liga steunt de club. Volgens de federatie bevat het contract van Messi wel een opstapclausule die stelt dat er 700 miljoen euro op tafel moet worden gelegd bij een transfer. In overeenstemming met de geldende regelgeving zal de Spaanse profcompetitie zijn transfer pas goedkeuren als dat bedrag wordt betaald.

Op weg naar een impasse?

Het valt af te wachten hoe Messi op deze aankondiging zal reageren, aangezien er al geruchten de ronde deden over een vertrek naar Manchester City waar hij zich bij zijn voormalige coach Pep Guardiola zou kunnen vervoegen. Volgens het dagblad Sport zijn de Citizens zelfs bereid om de aanvaller een jaarloon van 100 miljoen euro te betalen. Als de opstapclausule echter weer op tafel komt, lijkt het plan van City in duigen te vallen…

Messi lijkt niet van plan om zijn laatste contractjaar vol te maken. De 33-jarige Argentijn kwam deze week niet opdagen voor de verplichte Covid-19-test. We lijken daarom op weg naar een juridische impasse tussen de zesvoudige winnaar van de Gouden Bal en FC Barcelona. De situatie kan nog maanden aanslepen.

Tenzij het bestuur en de speler tot een minnelijke schikking komen waarbij beiden weinig schade ondervinden. De relatie tussen Messi en Barça-voorzitter Josep Bartomeu is echter bijzonder gespannen. Die laatste gaf ondertussen al aan dat hij enkel met Messi zal spreken over een nieuw contract, niet over een vertrek. De saga is nog maar net begonnen…

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top