De probleemgevallen van Martinez: belangrijke maanden voor enkele Rode Duivels

Sport | De Rode Duivels nemen het in de Nations League op 5 september op tegen Denemarken en op 8 september tegen IJsland. Voor een aantal Belgen is het een uitgelezen kans om zich na enkele moeilijke maanden bij hun club in de kijker te spelen. Proximus Pickx schetst de situatie van enkele spelers die voor belangrijke weken en maanden staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roberto Martinez kreeg de nodige kritiek vanwege zijn selectie, die heel wat verrassende namen indhoudt Zo is er onder meer de selectie van Yari Verschaeren, die nog maar twee korte invalbeurten kreeg bij Anderlecht. Martinez gelooft in zijn talent en liet al weten dat hij de 18-jarige aanvallende middenvelder vertrouwen wil geven.

Problemen in de Premier League

Michy Batshuayi zit niet in de selectie. Hij zit nog in quarantaine in Londen, en voor hem zijn het belangrijke weken. 'Batsman' moet weg bij Chelsea, waar hij niet in de plannen voorkomt van Frank Lampard. De ex-spits van Standard moet een goede club vinden om zijn EK-kansen gaaf te houden. Dat is misschien ook het geval voor Christian Benteke, die zijn neus voor goals kwijtgespeeld lijkt te zijn bij Crystal Palace met amper drie Premier League-goals in twee seizoenen. Tijd voor een andere omgeving?

Die vraag moet Divock Origi zich ook stilaan stellen. Hij hoopt wat vertrouwen te tanken bij de nationale ploeg. De aanvaller is bankzitter bij Liverpool en daar komt wellicht niet snel verandering in met de aanwezigheid van spelers als Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohammed Salah. Tijdens de finale van de Community Shield zat hij wegens een lichte blessure niet in de kern. De aanvaller is een luxe-invaller voor Jürgen Klopp, maar nadat hij alles won bij Liverpool is het misschien tijd om aan de slag te gaan bij een club waar hij een vaste waarde is.

Carrasco en Hazard in Madrid

Yannick Carrasco lijkt op weg om nog minstens een jaar bij Atlético Madrid te blijven. De flankaanvaller is eigendom van het Chinese Dalian Yifang en een verlengd verblijf bij Atlético zou zijn EK-kansen hoog houden, zeker door de situatie van Nacer Chadli. Hij is overbodig bij AS Monaco en zoekt nog naar een nieuwe club. Mogelijk kan Royal Antwerp FC hem een uitweg bieden, anders komt zijn EK in het gevaar.

Tot slot is er sterspeler Eden Hazard. Hij kende vanwege blessureleed een rotseizoen bij Real Madrid en de afgelopen dagen was er de nodige kritiek vanwege een foto op de sociale media. Daarop was te zien dat Hazard niet echt afgetraind is, wat vorig jaar al een probleem was. Het is ook afwachten of zijn enkelblessure verleden tijd is en het is zelfs niet zeker of hij in actie komt tegen Denemarken en/of IJsland. Het beloven dus nog spannende weken en maanden te worden voor enkele Belgen.

Volg de Nations League-wedstrijd tussen Denemarken en België aanstaande zaterdag om 20.45 uur live op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top