Wat brengt het tweede seizoen van 'Big Little Lies'?

Series | Het is weer tijd voor leugens, spanningen en frustraties in het Californische kuststadje Monterey. Het tweede seizoen van ‘Big Little Lies’ is namelijk vanaf woensdag 2 september te zien op Canvas. Proximus Pickx schetst voor jou al een beeld van wat er dit seizoen gaande is in het leven van deze welstellende vrouwen. Zonder het einde te verklappen, natuurlijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Big Little Lies’ is een Amerikaanse miniserie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty. Het leven in Monterey is er één vol luxe en privileges, maar al na de eerste aflevering bleek dat niet meer dan een façade te zijn. Vijf welstellende vrouwen, die alles voor elkaar lijken te hebben, geraken verwikkeld in een moordzaak. Tot het einde van seizoen één worden de moordenaar en het motief geheimgehouden, alsook de identiteit van het slachtoffer. Wat hebben de moeders met de misdaad te maken? En wat is de relatie tussen hun families en elkaar?
 
Het eerste seizoen werd uitgeroepen tot één van de beste series van 2017 en won onder meer acht Emmy Awards en vier Golden Globes. Zowel de acteerprestaties als het scenario en de regie vielen in de prijzen. Initieel had de serie moeten stoppen na de eerste zeven afleveringen, maar HBO besloot om er toch een vervolg aan te breien. Het succes was te groot en fans konden de intrigerende personages en verhaallijnen nog niet loslaten.
 

Rijke elite

Seizoen twee start exact een jaar na seizoen één, namelijk op de eerste schooldag van de kinderen in het tweede leerjaar. Na alle drama van het voorbije schooljaar proberen de vijf vrouwen de draad van hun leven weer op te pikken, maar dat loopt niet van een leien dakje. Het incident dat het volledige eerste seizoen bepaalde, spookt nog door hun hoofd en enkelen van hen worstelen met schuldgevoelens en trauma’s. Hoe hard de vrouwen zichzelf ook willen overtuigen van het feit dat niemand iets vermoedt, worden ze hier en daar toch al de ‘Monterey Five’ genoemd.
 
De nasleep van de moord van vorig jaar vormt dus de belangrijkste verhaallijn van het tweede seizoen, maar de vrouwen zouden zichzelf niet zijn als ze ook apart niet met hun eigen problemen en frustraties worstelden. Het leven gaat duidelijk niet altijd over rozen, zelfs niet bij de rijke elite van Monterey.  

Sterker en vrouwelijker
 
Als het plot niet de grootste trekpleister van de show was, zouden het de actrices zijn. Grote namen als Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Zoë Kravitz en Nicole Kidman, maken deel uit van de sterrencast. In het tweede seizoen komt daar nog een wereldactrice bij, want Meryl Streep maakt haar intrede in het team. De ondertussen 71-jarige actrice vervoegt de ‘jonge cast’ en zet één van haar beste acteerprestaties van de laatste jaren neer. De kans zit erin dat het vervolg nog sterker, en zeker en vast vrouwelijker, wordt dan seizoen één.

Zin gekregen in Amerikaanse drama met goede actrices? Kijk dan op woensdag 2 september om 22u15 naar Canvas, voor het tweede seizoen van 'Big Little Lies'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top