Het beste van de nillies, nu te bekijken in de VOD-catalogus

Films | Dat de cultfilm in de jaren 2000 hoogdagen beleefde is een understatement, maar ook de geraffineerde blockbuster vierde hoogtij. Cinematografisch vakwerk is vanaf nu te zien in de VOD catalogus of via de 'shop'-knop op je afstandsbediening. Navigeer naar 'Proximus VOD' en vervolgens naar 'de grootste cinemaklassiekers'. Voor €2.99 in SD of €3.99 in HD herbeleeft u het smakelijkste kijkvoer van de nillies.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Big Fish

Deze film volgt het leven van Edward Bloom (Albert Finney/Ewan McGregor) door middel van een reeks flashbacks die beginnen wanneer zijn zoon Will (Billy Crudup) hem voor de laatste keer bezoekt. Edwards dagen zijn geteld: hij lijdt aan kanker. Will heeft hem al jaren niet meer gesproken omdat hij hem aanziet voor een leugenaar die zich nooit echt om zijn familie heeft bekommerd. Will probeert te doorgronden wie zijn vader werkelijk was.
 
Drama (2003) van Tim Burton met Ewan McGregor, Abert Finney Danny DeVito en Helena Bonham Carter. Genomineerd voor oscar voor beste soundtrack, BAFTA voor beste acteur.
 

The Da Vinci Code

Gebaseerd op de bestseller van Dan Brown. De film draait rond de avonturen van geschiedkundige Robert Langdon en cryptografe Sophie Neveu (Audrey Tautou). Nadat er een lijk wordt gevonden in het Louvre grasduinen ze in de geschiedenis om de moord op te helderen.
 
Thriller (2006) van Ron Howard met Tom Hanks en Audrey Tautou.
 

Django Unchained

‘Django Unchained’ speelt zich af in het jaar 1858. Slavernij tiert nog welig in de Verenigde Staten. Samen met de hulp van de Duitse premiejager Schultz  (Christoph Waltz) wil Django (Jamie Foxx), een vrijgelaten slaaf, zijn vrouw Broomhilda bevrijden uit de klauwen van de wrede plantage-eigenaar Calvin J. Candie.
 
Western/actiefilm (2012) van Quentin Tarantino met Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio en Samuel L. Jackson.  Genomineerd voor vijf Oscars waaronder beste film, beste originele scenario en beste mannelijke bijrol voor Christophe Waltz.
 

The Social Network

In deze film van David Fincher vertolkt een weergaloze Jesse Eisenberg de mensenschuwe nerd en soon to be internetmogul Mark Zuckerberg. De film brengt de beginjaren van Facebook in beeld, het initiële succes van de website en de juridische problemen waar Zuckerberg mee te kampen kreeg.
 
Drama (2010) van David Fincher met Jesse Eisenberg, Andrew Garfield en Justin Timberlake. Genomineerd voor acht Oscars, waarvan drie verzilverd.
 

The Dark Knight

‘The Dark Knight’ vindt enkele jaren na Batman Begins (2005) plaats. Batman (Christian Bale), luitenant James Gordon en Harvey Dent slagen erin om Gotham City veilig te houden van criminelen. Totdat een gewetenloze oproerkraaier genaamd ‘The Joker’ de boel op stelten zet en onrust stookt om een statement te maken.
 
Thriller (2008) van Christopher Nolan met Heath Ledger, Christian Bale en Michael Caine. De film was voor acht Oscars genomineerd waarvan er twee werden verzilverd. Heath Ledger kreeg postuum de Oscar voor beste bijrol. Hij overleed enkele maanden na de opnames.
 

Flags Of Our Fathers

Na de verovering van het Japanse eiland Iwo Jima, plantten zes Amerikaanse soldaten de Amerikaanse vlag op Mount Suribachi. De gebeurtenis leverde één van de meest iconische foto’s uit de Tweede Wereldoorlog op en zorgt ervoor dat de soldaten, tegen wil en dank, een heldenstatus krijgen. Drie van hen, John Bradley (Ryan Phillippe), Rene Gagnon (Jesse Bradford) en Ira Hayes (Adam Beach), worden teruggevlogen naar de VS, waar ze ingezet worden om geld op te halen voor de oorlog.
 
Oorlogsfilm (2006) van Clint Eastwood met Ryan Philippe, Jesse Bradford en Adam Beach. De film werd genomineerd voor twee Oscars en 1 Golden Globe.
 

Prisoners

De families Dover en Birch vieren samen Thanksgiving bij de familie Birch thuis. Na het feest blijkt dat Anna en Joy verdwenen zijn. De vader van Anna, Keller Dover (Hugh Jackman) waarschuwt de politie en inspecteur Loki (Jake Gyllenhaal) stort zich op het onderzoek. De enige aanwijzing die ze hebben is een verlaten RV die aan de rand van het bos staat geparkeerd. 

Thriller (2013) van Denis Villeneuve met Hugh Jackman, Viola Davis en Jake Gyllenhaal. De film werd genomineerd voor één Oscar en de National Board of Review Award voor de beste cast.
 

Invictus

Invictus speelt zich af in het Zuid-Afrika van net na de apartheid. Nelson Mandela (Morgan Freeman) begint aan zijn eerste ambtstermijn als president van het land. In 1995 is het land gastheer van de Wereldbeker rugby. Francois Pienaar (Matt Damon), de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse team, wordt zo het symbool van het post-apartheid Zuid-Afrika.

Thriller (2009) van Clint Eastwood met Morgan Freeman en Matt Damon. De fim is gebaseerd op het boek ‘Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game That Made a Nation’ van John Carlin. De film werd onder meer genomineerd voor de Oscar voor beste acteur voor Morgan Freeman en beste bijrol voor Matt Damon.
 

Gran Torino

Walt Kowalski (Clint Eastwood), een misantropische Pools-Amerikaanse Korea-veteraan die net weduwnaar geworden is, voelt zich meer en meer vervreemd van zijn familie, vrienden en omgeving. Walts jonge buur, Thao Vang Lor, wordt door zijn neef gedwongen de Ford Gran Torino uit de garage van Walt te stelen, een beslissing die de levens van zowel Thao als Walt verandert.

Drama (2008) van Clint Eastwood met zichzelf in de hoofdrol. De film werd onder meer genomineerd voor een Golden Globe, won twee National Board of Review Awards voor beste script en beste acteur en de Franse César.
 

Inception

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een ervaren crimineel, die zich specialiseert in het stelen van de diepste geheimen van mensen in hun slaap. Deze unieke gave heeft hem tot meesterdief gemaakt, die internationaal gezocht wordt. Cobb krijgt een kans op verlossing, maar enkel en alleen als hij een onmogelijke klus kan klaren…

Thriller (2010) van Christopher Nolan met Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy en Joseph Gordon-Levitt. De film won vier Oscars.
 

Transformers

Het lot van de mensheid staat op het spel wanneer twee rassen van robots, de goede Autobots en de slechte Decepticons, hun oorlog naar de aarde brengen. De robots hebben de mogelijkheid om te transformeren in verschillende mechanische objecten als ze op zoek zijn naar de sleutel tot de ultieme macht. Alleen een mens, Sam Witwicky (Shia LaBeouf), kan de wereld redden van totale vernietiging.
 
Deze sciencefiction actiefilm uit 2007 werd gebaseerd op de televisieserie ‘Transformers’, waarin robots de hoofdrol hebben. De serie was vooral populair in de jaren ’80.

Niet Schieten

Een reconstructie van de gewelddadige overval van de Bende van Nijvel op supermarkt Delhaize in Aalst in 1985. Centraal staat het gezin Van de Steen, van wie enkel de zoon, David Van de Steen, de overval overleeft. Het verhaal van de toen negen jaar oude jongen wordt verteld vanuit het standpunt van de grootvader, Albert, gespeeld door Jan Decleir. De film is een dramatische getuigenis en tegelijkertijd een aanklacht tegen het onderzoek dat nog steeds geen schuldigen heeft kunnen aanwijzen.
 
Stijn Coninx en Rik D’hier bewerkten het boek ‘Niet schieten, dat is mijn papa!’, van Van de Steen en Annemie Bulté tot het scenario van een film die niemand onberoerd laat.

A Beautiful Mind

John Forbes Nash, een grote wiskundige, heeft de keerzijden van de medaille gezien: van het hoogste punt naar het diepste dal. Als wiskundig genie deed hij vanaf het begin van zijn carrière verbazingwekkende ontdekkingen en stond hij op de rand van internationale faam. Maar dat sprookje bleef niet duren toen Nash de diagnose schizofrenie kreeg en genoodzaakt werd om zichzelf te herontdekken.
 
Dit waargebeurde verhaal met Russell Crowe in de hoofdrol werd geregisseerd door Ron Howard en ontving vier Oscars in 2002.

There Will Be Blood

Daniel Plainview was ooit een meedogenloze zilvermijnwerker maar verhuist voor zijn nieuwe job als olieprospector naar het olierijke Californië. Zijn adoptiezoon dient om zich het imago van liefhebbende en betrouwbare familievader aan te meten, maar tegelijkertijd probeert hij landeigenaren te overtuigen om hun kostbare land voor een prikje aan hem door te verkopen. Predikant Eli Sunday heeft Plainview door en start een vete die beide levens in gevaar kan brengen.  
 
‘There Will Be Blood’ is een dramafilm uit 2007, die een Golden Globe, een BAFTA award en twee Oscars in de wacht wist te slepen.

FC De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant

De Kampioenen worden uitgenodigd in de Provence in Frankrijk, voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen het plaatselijke Saint-Tintin. Ze verliezen echter enkele van hun spelers, en Carmen, tijdens de reis. Het feit dat ze de volledige verplaatsing maken in een busje van Fernand Costermans, maakt de situatie er natuurlijk niet beter op. Het avontuur breekt los wanneer de jongste Kampioen Ronald(inho), wordt ontvoerd door een sjeik.
 
De eerste film van de succesvolle Vlaamse reeks ‘FC De Kampioenen’ kwam in 2013 uit en werd de eerste van in totaal vier films over het aparte elftal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top