Eindfase ESL One Cologne – Preview Live

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit jaar heeft de ESL One Cologne: Online voor ons heel wat verrassingen in petto. Van de groepsfase tot de kwartfinales zijn de wedstrijden met een onverwacht resultaat steeds meer toegenomen. Het toernooi is echter nog niet voorbij, dus laten we, vooraleer het laatste kwartet van Cologne 2020 in actie komt, even terugblikken op het begin van de competitie.




 

Groepsfase

Net als in voorgaande jaren gingen zestien teams op pad om Keulen te veroveren in een van de grootste evenementen van het jaar op CSGO. Deze keer is het toernooi echter om gezondheidsredenen in verschillende regio’s opgedeeld. In Europa zijn er twee groepen met een dubbele eliminatieboom, waardoor er in totaal acht teams in aanmerking kwamen voor de kwartfinales (lees er hier meer over).

Groep A

Sinds 18 augustus, de datum van de eerste wedstrijd in de competitie, is de online scene aan het beven. Sprout, het tweede Duitse team van deze competitie, ontdoet zich van zijn landgenoten bij BIG na een verrassende wedstrijd (16-12/19-16). Een goede start van het toernooi voor de Duitse fans, ook al blijft BIG actief in de competitie in de lower bracket. In hetzelfde deel van de boom is het OG dat zich kwalificeert voor de volgende ronde door het Zweedse NiP naar de lower bracket te sturen.

De volgende dag is het de beurt aan de vier andere teams om in actie te komen. Na’Vi veroordeelt mousesports tot de lower bracket, waar het team wordt vergezeld door MadLions na een nederlaag tegen Complexity. Het nu Europese team dringt zijn spel op, 2-0 is de uitslag.

De tweede ronde van de upper bracket is nog verrassender voor de CSGO-fans. Sprout kwalificeert zich voor de play-offs! Na winst tegen OG (2-1) kunnen de Duitse outsiders hun overwinning vieren, terwijl OG gedwongen wordt tot degradatie naar de lower bracket. Daar wordt het team vergezeld door het Russisch-Oekraïense team Na’Vi na een zware nederlaag tegen Complexity: 16-9/16-8.

In de lower bracket volgen de wedstrijden elkaar op en het spektakel is op de afspraak. Het team dat beschouwd wordt als de offline meester, BIG, wordt uitgeschakeld door NiP. De Zweden komen terug in het zadel te zitten na hun eerste nederlaag tegen OG. In de andere helft van de lower bracket zijn het de MadLions die als overwinnaars uit de bus komen na een strijd tegen mousesports. De wedstrijd NiP-Na’Vi lijkt op papier een formaliteit voor de Russisch sprekende spelers, maar dat is zonder te rekenen op een sterke hampus en een Zweeds team dat absoluut groots was. NiP kwalificeert zich met een 16-9/16-3 voor de play-offs.

De laatste wedstrijd van groep A ging tussen OG en MadLions. Het Deense team slaagde er sinds het begin van het jaar in om goed te presteren, waarbij grote namen verschillende keren werden onttroond. Maar sinds het vertrek van Bubzkji naar Astralis heeft het team niet meer dezelfde referenties en op dit niveau is dat onvergeeflijk. OG ontdeed zich van de Denen met een goed gecontroleerde wedstrijd: 16-10/16-9.

De vier gekwalificeerde teams in groep A zijn dus Sprout, Complexity, NiP en OG.

© Liquipedia

Groep B

Terwijl groep A twee Duitse teams tegen elkaar zag spelen in de eerste wedstrijd, begon groep B met een wedstrijd tussen twee Franstalige teams: Team Vitality versus Team Heretics. Helaas zag onze Belgische kameraad Nivera de overwinning wegvliegen. De Vitality-spelers wonnen de confrontatie met 2-0: 16-13/16-8.

Diezelfde avond waren de toeschouwers getuige van de terugkeer van Astralis op de voorgrond. Het Deense team, erkend als een van de beste teams op CSGO, won van Fnatic na een wedstrijd die bijna perfect beheerst werd door het nieuwe Deense team. De zomervakantie bleek zeer nuttig: 16-5/19-17.

De volgende dag was het FaZe Clan dat teleurgesteld was, of beter gezegd Heroic dat indruk maakte. De tweede Deense organisatie won in navolging van Astralis, haar grote zus. De strategie van de spelers van FaZe Clan werd tenietgedaan: 2-0. De laatste wedstrijd op 19 augustus plaatste G2 Esports en MiBR tegenover elkaar. En deze keer werd de logica gerespecteerd. De Brazilianen hebben niet meer het niveau van weleer en ze explodeerden tegen G2 door met 16-2/16-4 te verliezen. De tweede ronde van de upper bracket was even boeiend. Astralis kwalificeerde zich voor de play-offs, waardoor Team Vitality naar de lower bracket werd gestuurd. En aan de andere kant van de boom was het G2 Esports dat wegkwam na een gecompliceerde wedstrijd tegen Heroic (2-1-winst: 7-16/16-7/19-17).

Wat betreft de lower bracket waren de verrassingen zeldzamer. De enige Belgische speler, Nivera, werd met zijn team uitgeschakeld door Fnatic, ondanks een wedstrijd aan hoge intensiteit: 16-8/7-16/9-16. Aan de andere kant was het FaZe Clan dat het moeilijk had tegen MiBR. NiKo’s teamgenoten, die de eerste map hadden moeten toegeven, liepen een kleine rilling op, maar het team maakte zijn achterstand snel goed en won de confrontatie. In de tweede ronde stonden Fnatic en Heroic tegenover elkaar, terwijl Team Vitality het aan de andere kant opnam tegen FaZe Clan. De eerste wedstrijd verliep bijna vlekkeloos voor de heroïsche Denen met een 2-0 tegen Fnatic. Ondertussen versloeg Team Vitality FaZe Clan met dezelfde score.

© Liquipedia

Kwartfinales

De kwartfinales vonden plaats gedurende twee dagen van intense strijd. Vier wedstrijden, de een al wat spectaculairder dan de andere. De toeschouwers konden zich vanaf de eerste wedstrijd verheugen en genieten van deze fase! Ook hier vielen er een paar verrassingen te noteren.

© Liquipedia

Onze enige landgenoot die op dat moment nog in de competitie aanwezig was, is Anton Van Gorp, assistent-coach bij Complexity. Zijn team speelde tegen Heroic in de openingswedstrijd van de play-offs. Helaas verliep de wedstrijd slecht voor de Amerikaanse organisatie. Het team verloor de eerste confrontatie op Inferno, een map waarop ze zelden spelen, met een score van 16-11. Na de keuze voor Nuke als tweede map in de BO3 zag Complexity zijn kansen om de trofee dit jaar te winnen door zijn vingers glippen. Heroic wint de map met 16-13 en kwalificeerde zich zo voor de eerste halve finale.

Op diezelfde dag nam Team Vitality het op tegen het wonderbaarlijke Duitse team, Sprout. Iedereen hoopte dat Sprout zijn gekke race doorheen de play-offs zou voortzetten na het verslaan van BIG en OG in de groepsfase. Maar de Fransen lieten zich niet gek maken. Op Vertigo, zijn keuze, legde Vitality zijn spel zonder problemen op en won het de eerste map met 16-6. De Duitsers kozen vervolgens voor Mirage, hun geliefkoosde map omdat ze hierop al meer dan 25 keer officieel hebben gespeeld gedurende verschillende toernooien. Maar Team Vitality gaf met zijn ervaring niet op tegen de Duitsers. En daar eindigde het mooie sprookje van Sprout. Met een 16-8 kwalificeerden de bijen zich voor de halve finales.

Sinds dag twee van de kwartfinale is het de beurt aan de tweede, voornamelijk Franse, ploeg van het tornooi. G2 tegen OG in een nieuwe Bo3. De inmiddels bekende Europese samenstelling wist al te winnen op de map die gekozen werd door de tegenstanders: Nuke met een score van maar liefst 16-6.
De tweede locatie, deze keer dus de keuze van de Franstalige ploeg, werd Train. Jammer genoeg kan het gevoel snel omslaan en OG gaf een koekje van eigen deeg door 16-10 te winnen. De beslissing valt dan ook in Dust 2. Na een thriller met verlengingen trok G2 Esports het laken naar zich toe en woon het met 19-17. De kwalificatie voor de halve finale was dus op zak.

De laatste wedstrijd van de kwartfinale was eentje tussen twee Scandinavische teams. Het Zweedse NiP, gesterkt door de zeges tegen BIG en Natus Vincere in de lagere regionen, hoopte nu te winnen van Astralis. Het Deense monster lijkt sterker dan ooit, maar na een lange pauze is een verrassing nooit uitgesloten. De match begon op Train, de keuze van Nip. Een juiste keuze zo bleek, want de zege was ook voor hen: 16-10.
De tweede map werd inferno, de keuze van Astralis. Het niveau lag hoog, maar de score van 16-13 stond mooi op het bord, 2-0! De Zweden mogen dus naar de halve finale. Het Deense monster ligt ondertussen KO op het canvas.

Onze halve finalisten zijn dus NiP, Team Vitality, Heroic en G2 Esports.

© Liquipedia

Je kan de halve finales en de grote finale live volgen via Pickx.be hierhonder. We zien je morgen terug vanaf 15u en zondag vanaf 18u30 met een officiële Belgische cast.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top