Wie is de stem achter 'Happy Feet'?

Kids | Hugh Jackman is al lang geen onbekende meer. 'X-Men' zette hem op de kaart als Marvel-superheld en in ‘Les Misérables’ ontdekten we dat de Australische acteur ook een aardig stukje kan zingen. Maar dat is niet het enige waarvoor Jackman zijn stem gebruikt, want je kent hem misschien ook van de hartverwarmende pinguïnfilm ‘Happy Feet’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hugh Jackman heeft al een mooie weg afgelegd in de filmwereld. Aan zijn rol als Wolverine in de ‘X-Men’-films heeft hij een Guinness World Record te danken voor de langste carrière ooit als een live-action Marvel superheld. De Australiër had net zo goed in het superheldenuniversem kunnen blijven vertoeven en daar zijn carrière verder in uitbouwen, maar hij had duidelijk nood aan meer uitdaging.
 
Acteren is niet zijn enige grote kracht, ook zijn stem heeft geholpen om de absolute wereldtop te bereiken. Zo zong hij de longen uit zijn lijf in ‘Les Misérables’, waarin hij hoofdpersonage Jean Valjean vertolkte. Voor die prestatie mocht Jackman zowel een Oscar als een Golden Globe voor beste acteur op zijn naam schrijven. Iets later maakte hij het ook als circusdirecteur in ‘The Greatest Showman’, aan de zijde van Zac Efron, Zendaya en Michelle Williams. Allemaal visueel en auditief spetterende prestaties, maar zelf als die eerste factor wordt weggelaten, weet de acteur nog te overtuigen.

Pinguïns en ratten

Net na zijn grote doorbraak met ‘X-Men’, verkende Jackman in 2006 een andere kant van acteren. In het hartverwarmende ‘Happy Feet’, dat zich ironisch genoeg afspeelt op de ijskoude Zuidpool, kruipt hij in de huid van pinguïn Memphis. In een wereld waar elke pinguïn zijn zielsverwant aantrekt met een prachtig gezongen lied, kan Mumble, de zoon van Memphis en Nora, niet zingen. Tapdansen kan hij echter als de beste, maar papa Memphis steunt dat talent niet, waardoor Mumble wegloopt. Hugh Jackman leeft zich helemaal in in deze ijskoude wereld, met Nicole Kidman als zijn vrouw en Robin Williams als verteller. ‘Happy Feet’ won zowel de Oscar als de BAFTA voor beste animatiefilm.
 
Onder het motto ‘twee voor de prijs van één’ kwam in datzelfde jaar ook ‘Flushed Away’ uit. De acteur neemt er de rol van Roderick 'Roddy' St. James voor zijn rekening, een verwende rat die verloren loopt en plots in de rioolwereld terechtkomt, in paats van in zijn chique appartement in het hartje van Londen. Jackman vertelde in een interview dat hij heel trots was op het personage, aangezien hij de kans heeft gekregen zijn persoonlijkheid zelf mee te vormen. Ook deze muzikale animatiefilm won een BAFTA voor beste animatiefilm.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top