België maakt zich op voor IeSF World Championship 2020

Door Proximus

Deel dit nieuws

Als land vertegenwoordigd zijn op een wereldkampioenschap in esports is nog steeds ongewoon en het is nog uitzonderlijker als dat op een WK Dota 2, PES of TEKKEN 7 gebeurt. Toch zal dat van 6 t.e.m. 12 december in Eilat (Israël) het geval zijn.

Zoals elk jaar sinds 2009 organiseert de IeSF (International eSports Federation) haar wereldkampioenschappen. De twaalfe editie gaat door in Israël, in Eilat. Dit jaar strijden 75 lidstaten om de titel van beste esports-land ter wereld en dit op 3 erkende games: Dota 2, PES en TEKKEN 7.

Elk spel zal nationale kwalificaties organiseren om er zeker van te zijn dat alleen de beste spelers worden geselecteerd. In België is de BeSF (Belgian Esport Federation) verantwoordelijk en reeds bezig met de kwalificaties voor Dota 2. Die voor Tekken 7 zouden niet lang op zich moeten wachten. Wat PES betreft, zal het huidige nationale team worden opgeroepen. We schreven een maand geleden reeds een artikel over dat team.

75 deelnemers is tegelijkertijd veel en niet veel. Er zullen naast de Belgische nationale kwalificaties ook regionale kwalificaties zijn. Onze vertegenwoordigers zullen dus moeten concurreren met andere landen in de Europese regio om in december naar Eilat te kunnen reizen.

© Wikipedia & IeSF

Ook vorig jaar al waren de gekozen games Dota 2, Tekken 7 en PES 2020. Japan won toen, Zweden eindigde als tweede. Dit jaar doet België mee aan de competitie, een primeur voor ons land! Daarom interviewden we Matthias “YellinD” Coene, de coach van het Belgische Dota 2-team.

Dag Matthias, je organiseert een kwalificatietoernooi om het beste Belgische Dota 2-team te selecteren. Hoe gaat het tot nu toe?

Voorlopig gaat het een beetje zoals we gepland hadden. In België hebben we heel weinig spelers die het vereiste niveau hebben om deel te nemen aan een internationaal toernooi zoals de kampioenschappen die door de IeSF worden georganiseerd. We hebben momenteel twee ingeschreven teams voor onze Belgische kwalificaties en ik denk dat de meeste van onze beste spelers in die twee teams zitten. We hebben misschien een paar “zeldzame talenten” gemist, vooral aan Franstalige kant, maar we hebben geprobeerd zoveel mogelijk spelers te bereiken met de aankondigingen die we hebben gedaan over de kwalificaties.

Denk je dat we dit jaar een kans hebben om ons te kwalificeren voor Eilat en om daar een goed parcours af te leggen?

Ik heb niet echt informatie over de kwalificaties in andere landen. Sommige landen slagen erin om hun teams op te bouwen rond echte tier 1-spelers, dus het zal lastig worden tegen die federaties. Maar ik denk dat we het de tier 2 en tier 3-teams knap lastig kunnen maken. Ik heb een aantal mogelijke line-ups uit andere landen gezien en ik heb het gevoel dat de topspelers zich vooral concentreren op hun professionele organisaties en niet op hun nationale team, dus wie weet. Ik denk dat we op zijn minst in staat zijn om ons te kwalificeren voor Eilat en we zullen daar dan wel zien hoe alles verloopt.

Dank aan Matthias voor deze verduidelijkingen en we wensen ons Dota 2-team alvast veel succes! We hebben binnenkort nieuws over de andere kwalificaties, hier vind je alvast meer informatie over de Dota 2-kwalificaties.

We zullen het verloop van het toernooi op de voet volgen en we berichten je natuurlijk als ons multi-esportsteam zich kwalificeert voor Eilat!

© IeSF

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top