Vincent Kompany gaat in Oostende op zoek naar eerste zege als trainer Anderlecht

Sport | RSC Anderlecht opent vrijdagavond (20u45) de vierde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling met een verplaatsing naar KV Oostende, met één punt voorlaatste in de stand. Vincent Kompany hoopt daar zijn eerste overwinning als trainer van Anderlecht te kunnen boeken. Afgelopen weekend kwam de kersverse hoofdcoach er al heel dicht bij, maar gooide Moeskroen in de toegevoegde tijd roet in het eten (1-1).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paars-wit liet zo de derde plaats in de stand liggen. Het is nu vijfde, op vier punten van Beerschot en Charleroi, die nog het maximum van negen punten hebben. Anderlecht is ook nog ongeslagen, maar won ook nog maar één keer. Onder Franky Vercauteren begon het seizoen met een 2-2 gelijkspel in Mechelen en een 3-1 zege tegen Sint-Truiden.

Twee laatste kampioenen kruisen de degens

Zaterdag staan Eupen - Sint-Truiden (16u15), de West-Vlaamse derby tussen Cercle Brugge en Kortrijk (18u30), Waasland-Beveren - Oud-Heverlee Leuven (18u30) en Moeskroen - Zulte Waregem (20u45) op het programma, maar het zwaartepunt van de speeldag ligt op zondag.

Om 13u30 staan met Racing Genk en Club Brugge de kampioenen van de voorbije twee seizoenen tegenover elkaar. Genk begon net als Anderlecht met een vijf op negen aan de competitie. Brugge doet minder goed. De manschappen van Philippe Clement leden al twee nederlagen. Dat gebeurde bovendien in eigen huis (0-1 tegen Charleroi en 0-1 tegen Beerschot). Tussendoor gingen ze wel met 0-4 winnen in Eupen.

Behoudt Beerschot zijn leidersplaats?

Om 16u00 volgt de topper tussen Beerschot en Standard. Beerschot is na drie zeges leider, Standard volgt na twee overwinningen en een gelijkspel op de derde plaats. Charleroi probeert vanaf 18u15 zijn maximum te behouden tegen Antwerp, dat zaterdag een eerste keer won: 1-0 tegen AA Gent.

Dat AA Gent en KV Mechelen sluiten om 20u45 de speeldag af. Gent is de onverwachte hekkensluiter. De vicekampioen kon als enige nog geen punt sprokkelen. Dat leidde al na twee speeldagen tot het ontslag van trainer Jess Thorup. Zijn opvolger Laszlo Bölöni kon tegen zijn ex-club Antwerp het tij vooralsnog niet keren.

Volg de Jupiler Pro League live en exclusief op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top