Statistieken JPL: verdedigers boven!

Jupiler Pro League |
Op de derde speeldag van de Jupiler Pro League vielen weinig doelpunten (18), onder meer dankzij drie doelpuntloze gelijke spelen. Nog een vaststelling: zonder de steun van de twaalfde man hebben de thuisploegen het veel moeilijker om het verschil te maken. In de eerste 27 wedstrijden van het kampioenschap kon de thuisploeg maar 8 keer de punten in eigen huis houden. 
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

18 doelpunten in 9 wedstrijden: dat is de oogst aan doelpunten op de derde speeldag van de JPL, dus een gemiddelde van amper 2 doelpunten per wedstrijd. 8 doelmannen konden afgelopen weekend de netten schoon houden: Steppe (STVV), Hubert (KVO), Jakubech (Kortrijk), De Wolf (AS Eupen), Butez (Antwerp), Bodart (Standard), Vukovic (Genk) en Vanhamel (Beerschot). In Leuven moest Nicolas Penneteau zaterdagavond zijn eerste doelpunt van het seizoen slikken. De Franse doelman speelde aan Den Dreef zijn 200e wedstrijd voor Charleroi.
 
De aanvallers waren dus niet goed bij schot, maar enkele van hen konden toch hun doelpuntenteller laten draaien. Heymans (Waasland-Beveren) en Holzhauser (Beerschot) maakten al hun derde doelpunt van het seizoen en zitten dus aan een gemiddelde van één doelpunt per wedstrijd.
 
Zes spelers zitten al aan twee assists na drie duels: Albanese (Waasland-Beveren), Kums (AA Gent), Holzhauser (Beerschot), Noubissi (Beerschot), Kaboré (KVM) en Gholizadeh (RCSC).
Na drie speeldagen zijn er nog maar twee ploegen die met 9 op 9 het maximum van de punten hebben. Charleroi en Beerschot staan helemaal bovenaan in het klassement en wonnen ook allebei met 0-1 op het Jan Breydelstadion, de thuishaven van de regerende landskampioen.
 
Onderaan in het klassement is er nog maar 1 ploeg die nog geen enkel punt heeft gepakt: AA Gent. KV Oostende pakte maandagavond zijn eerste doelpunt van het seizoen, op verplaatsing bij STVV.
 
Op de derde speeldag werden ook niet minder dan vijf spelers uitgesloten: Fall (Charleroi), Amallah (Standard), Bocat (Moeskroen), Teixeira (STVV) en Bataille (KVO).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top