Na een bewogen regulier seizoen in het LEC beloofden de play-offs in dit zomersegment ons heel wat spanning. Teams in vorm zoals Rogue en Mad Lions waren serieuze kanshebbers voor de zomersplit en konden misschien wel een einde maken aan de hegemonie van Fnatic en G2 Esports in Europa. Maar die laatste twee teams hadden hun laatste woord niet gezegd…

Zelfde gevecht, zelfde resultaat

G2 Esports en vooral Fnatic werd vooraf niet veel goeds voorspeld met confrontaties tegen respectievelijk Mad Lions en Rogue. Het werd uiteindelijk tegen alle verwachtingen in een formaliteit voor de twee clubs om zich te ontdoen van hun directe tegenstanders. Alsof beide teams transformeerden door wat er op het spel stond, namen de bompa’s van het Europese toneel de LEC-jongeren maar al te graag te grazen. Caps’ teamgenoten, die in het weekend in geweldige vorm verkeerden, wonnen met 3-1 tegen het Spaanse team, sterk geholpen door Humanoid die gedurende de hele wedstrijd problemen kende. Ocelote en co kwamen zelden in gevaar, het spelplan werd naar de letter gerespecteerd aan hun zijde.

Voor Fnatic was de tegenstand vrij kortstondig, want het Rogue-team leek versteend door wat er op het spel stond en vooral slecht voorbereid op de drafts van Selfmade’s teamgenoten. Deze laatste was bijzonder verwoestend met zijn Evelynn. Bwipo bevestigde zijn vormgroei die we konden opmerken in de laatste paar wedstrijden van het reguliere seizoen. Hij slaagde er zelfs in om Finn solo te verslaan.

Ondanks een nogal bewogen regulier seizoen voor Fnatic en G2 Esports zullen de twee teams elkaar opnieuw ontmoeten in de play-offs, meer bepaald in de halve finales van de winner bracket. Wie weet treffen ze elkaar ook in de grote finale? Hiervoor zal er echter eerst komaf gemaakt moeten worden met Schalke 04, dat zijn ongelofelijke reis in de loser bracket voortzet.

© LCS

Waar strandt Schalke 04?

Het is moeilijk om de vraag uit de tussentitel te beantwoorden, aangezien de Duitsers SK Gaming gemakkelijk versloegen met opnieuw een schitterende Abbedagge. Een droge 3-0 was wat Gilius zijn landgenoot Jenax en zijn team aandeed. De volgende ronde zal echter ingewikkelder worden met een duel tegen Mad Lions dat, hoewel minder indrukwekkend in de afgelopen weken, nog steeds een groot LEC-team is. Het zal stap per stap moeten verlopen, maar Odoame en zijn bende kunnen stilletjes aan beginnen dromen van een ticket voor het WK League of Legends.

© LCS

© LCS