De tweede ronde van de LCS eindigde afgelopen weekend en had net als vorige week enkele verrassingen voor ons, vooral aan C9- en TSM-zijde. Team Liquid is nu de grote favoriet, want de teamgenoten van Broxah lijken de andere teams in de competitie een stap voor te zijn. Maar opgelet voor FlyQuest…

C9 uit vorm

Na TSM zorgde FlyQuest opnieuw voor een verrassing door een flauw Cloud9 te verslaan met een vrij droge 3-1. Vijf jaar later zal Santorin na deze moeilijk te voorspellen overwinning opnieuw kunnen deelnemen aan het wereldkampioenschap League of Legends. Gelukkig voor de partners van Nisqy werd de daaropvolgende wedstrijd in de loser bracket vrij snel geregeld met een 3-0-score, toegebracht aan de uiteindelijk niet zo kwaadaardige Evil Geniuses. De volgende wedstrijd voor het team van Cloud9 wordt een mythische wedstrijd, omdat ze te maken krijgen met TSM, dat uit een zeer slechte situatie is gekomen tegen de Golden Guardians, die hen vorige week met 3-0 hadden verslagen. In het titanenduel staat ook een plaats op het spel voor Shanghai. Eén van de twee meest legendarische clubs op het Amerikaanse toneel zal dit jaar geen uitstapje kunnen doen. TSM mag zich al gelukkig prijzen dat het nog een extra week heeft gekregen gezien de grootte van de wedstrijd tegen de esportssectie van de Golden State Warriors.

© LCS

Het TSM-mirakel

Het weekend van de Golden Guardians begon slecht met een 3-0-verlies tegen Team Liquid, dat hen rechtstreeks naar de loser bracket stuurde. De Golden Guardians, die vorige week al de beulen van de TSM waren, kwamen dat team opnieuw tegen. De BO5 begon goed voor Huhi die met zijn partners snel voor een 2-0 zorgde en zo op vijf overwinningen op rij kwam te staan tegen het beroemde Amerikaanse team. Maar in het licht van de tegenspoed en de wanhopige situatie waarin TSM zich bevond, verhoogde Bjergsen zijn spelniveau en met zijn teamgenoten diende hij een reverse sweep toe aan de Golden Guardians! De Guardians mogen het zichzelf kwalijk nemen, maar voor de toeschouwers wordt de volgende ronde in de loser bracket heel dramatisch. Tot zaterdag om deze wedstrijd te zien!

© LCS

© LCS