Elftal van de week 1B speeldag 1

Sport | Het nieuwe seizoen in 1B is opnieuw begonnen en er zijn weer heel wat nieuwe spelers te bewonderen. Een aantal gaven in het openingsweekend al meteen hun visitekaartje af. Ontdek hier het allereerste team van de week van eerste klasse B.

Nieuwkomer Deinze ontving vrijdag het nummer vier van vorig seizoen. De Oost-Vlamingen creëerden het eerste gevaar maar dankzij een kopbaldoelpunt van Fixelles stond het 0-1 met de rust. Union werd na de rust gereduceerd tot tien spelers maar Deinze kon dat voordeel niet uitbuiten. Nielsen legde de wedstrijd op vrije trap met een heerlijke krul in een beslissende plooi.

RWD Molenbeek versloeg de beloften van Club Brugge. RWDM kreeg in het tussenseizoen een stevige make-over. Maar de doelpunten werden wel door twee Brusselaars gescoord. Joeri Dequevy bediende na de rust Yagan voor de 1-0 en vijf minuten voor tijd waren de rollen omgedraaid. Een geslaagd debuut in 1B voor RWDM, dat zelfs nog een strafschop miste in de eerste helft.

Westerlo hoopte als nummer één in de competitie van vorig seizoen in 1A te mogen aantreden maar moest zich toch tevredenstellen met 1B. Op de eerste speeldag stond meteen een provinciale derby op het programma. Maar het werd geen voetbalfeest voor Bob Peeters. Westerlo dwong de Pallieters tot verdedigen, maar het vizier van het Kempische aanvalsgeweld stond niet op scherp. De Kemphanen moesten tevreden zijn met een scoreloos gelijkspel.

Doelpunten kregen we wel in het slotduel op maandag. Lommel en Seraing zorgde voor een vooroorlogse uitslag. De helft van de acht doelpunten kwam van de voet van Mikautadze. De Franse huurling van Metz trapte zijn team op zijn eentje voorbij Lommel. Maar de Limburgers verloren niet kansloos. Lommel maakte tot twee keer toe gelijk en stond met de rust zelfs 2-1 voor. Maar de Luikse doelpuntenmachine draaide op volle toeren en zorgde met een 3-5 uitslag voor een glansrijke rentree van Seraing op tweede niveau.