Boekt Ferrari een drie op een rij in Spa-Francorchamps?

Sport | Het Formule 1-circuit slaat haar tenten dit weekend op in Spa-Francorchamps voor de zevende Grote Prijs van het seizoen. Charles Leclerc wil met zijn Ferrari maar al te graag zijn kunststukje van vorig jaar overdoen, toen hij in zijn rode bolide zijn eerste overwinning boekte. Tevens ook de eerste overwinning van het seizoen voor Ferrari.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het minste dat je kan zeggen, is dat Ferrari sinds het seizoensbegin nog geen reden tot vieren hebben gehad. Omwille van mechanische pech was Charles Leclerc twee weken geleden in de GP van Spanje genoodzaakt om zijn wagen na 38 rondjes te parkeren. Sebastian Vettel kwam dan weer niet verder dan een zevende plaats in de einduitslag.

Met 61 punten staat de iconische Italiaanse renstal op een troosteloze vijfde plaats bij de constructeurs. Op slechts twee punten van de derde plaats van Racing Point, maar al een straatlengte achter koploper Mercedes (221 punten) en Red Bull (135 punten). Aan Ferrari om de lat stilletjesaan toch opnieuw wat hoger te leggen, te beginnen met het circuit van Spa-Francorchamps dat hen de laatste jaren gunstig gezind was.

Droomdebuut voor Charles Leclerc

Voor Charles Leclerc wordt het een leuk weerzien met België. De jonge Monegask boekte vorig jaar in Spa-Francorchamps zijn eerste overwinning in de Formule 1. Het jaar voordien was het aan Sebastian Vettel om het zegegebaar te maken. Voor de Duitser zijn derde zege in Francorchamps, want in zijn gloriejaren bij Red Bull kaapte hij er ook in 2011 en in 2013 de overwinning weg. Op de vooravond van de zevende GP van het seizoen behoren beide heren echter niet tot de favorieten.

Met twee podiumplaatsen dit seizoen probeert Charles Leclerc zo goed mogelijk de achterstand van de constructeur op de toonaangevende teams te verhullen. Als we zijn twee opgaves even wegdenken, dan redt de Monegask wel degelijk de meubelen met een vierde plaats in de tussenstand na de drie voorspelde tenoren. Sebastian Vettel, op zijn beurt, beleeft een ware nachtmerrie dit seizoensbegin. Met een elfde plaats in de tussenstand stelt Vettel, die op het einde van het seizoen het schip verlaat, momenteel teleur. Zijn beste notering is voorlopig slechts een zesde plaats..

De kwalificaties zijn doorslaggevend

Om de hoop op een mooi resultaat hoog te houden, moet de renstal uit Maranello zich reeds voor aanvang van de wedstrijd onderscheiden. Charles Leclerc slaagde er vorig jaar in om de polepositie weg te kapen, wat hem toeliet om daags nadien ook naar de overwinning te vlammen. Met de huidige overheersende dominantie van Mercedes in het achterhoofd zal de 22-jarige piloot zich moeten overtreffen wil hij Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en de Red Bull van Max Verstappen achter zich houden.

Dienen we nog te vermelden dat alle renstallen tijdens de kwalificaties een laatste keer een beroep zullen kunnen doen op de 'Party Mode' (verhoogde prestaties) voordat het systeem meer dan waarschijnlijk afgevoerd wordt in Monza. Het begin van de derde "triple header" van het seizoen - drie wedstrijden die elkaar meteen opvolgen - zal Ferrari laten terugdenken aan de drie opeenvolgende zeges afgelopen seizoen. Wat als Ferrari dat exploot ook dit jaar nog eens herhaalt?

Volg de kwalificaties en de GP van België zondag vanaf 15u05 live op Canvas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top