Lierse Kempenzonen heeft niet enkel een eerste seizoenspunt meegegraaid op bezoek bij KVC Westerlo; de Pallieters namen ook nog een extra spits mee naar het Lisp.
De Kempenaars maakten maandagavond bekend dat Sava Petrov tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van KVC Westerlo. De 22-jarige aanvaller moet de blessure(gevoeligheid) van Simon Vermeiren mee opvangen. Die viel zondag al heel vroeg uit waardoor Lierse Kempenzonen zonder echt diepe spits viel. Met Petrov hopen ze voor de rest van het seizoen wél een extra troef in huis te hebben.

"Met Petrov halen we een uitstekende spits binnen die gekend staat om zijn grote werklust", vertelt voorzitter Luc Van Thillo op de officiële website van de club. "Als voorzitter wil ik mij blijven engageren om met zoveel mogelijk Belgische spelers te voetballen. Een uitzondering op deze regel kon gemaakt worden indien er zich een opportuniteit aandiende en een buitenlandse speler een meerwaarde kon betekenen. Met Sava Petrov halen we nu zo iemand.”

Petrov speelt sinds juli 2018 bij KVC Westerlo maar kon zich nooit echt helemaal doorzetten. In totaal kwam hij 46x in actie voor de Kemphanen. In die 46 wedstrijden stond hij slechts 15x in de basis en scoorde hij vier goals.