Lierse Kempenzonen evenaart Belgenrecord van Lommel SK

Sport | Lierse Kempenzonen speelde zondag 0-0 gelijk op het veld van streekgenoot KVC Westerlo. De Pallieters streden met beperkte middelen in het Kuipje, maar de hand van de nieuwe coach - Tom Van Imschoot - was wel meteen duidelijk te zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van Imschoot streed enkele jaren geleden bij Lommel SK ook met beperkte middelen in 1B en kneedde daar een groep met een sterk samenhorigheidsgevoel en een groot strijdershart. Die twee waarden kwamen zondag duidelijk ook bovendrijven bij Lierse Kempenzonen.

Record

Maar er was nog een andere gelijkenis; Van Imschoot streeft die waarden na met zoveel mogelijk Belgen. En dat leverde hem al meteen een evenaring op van het record dat hij in februari 2019 pakte bij Lommel SK.

Lierse Kempenzonen startte de match in het Kuipje namelijk met elf Belgen. Niet geheel verwonderlijk aangezien de mannen van het Lisp alleen maar Belgen in de kern hebben zitten... De evenaring van het onbreekbare record stond dus al wel in de sterren geschreven. Met Ben Santermans en Timo Cauwenberg stonden er trouwens twee jongens tussen de lijnen die ook bijdroegen aan het Lommelse record.

De Lierse XI (23/08/2020 vs. KVC Westerlo):
Brughmans, Santermans, Cauwenberg, Van Genechten, Van Der Veken, El Ansri*, Bitsindou*, Allach*, Gilis, Straetman en Vermeiren.

De Lommelse XI (06/02/2019 vs. Union SG)
Coucke, El Banouhi*, De Wilde, Santermans, Cauwenberg, Neven, Brebels, Henkens, Vermijl, Heymans en Valcke.

*Bezitten een dubbele nationaliteit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top