Peeters (Westerlo) niet tevreden met mentaliteit: "Moeten niet denken dat we op 60-70% matchen kunnen winnen"

Sport | KVC Westerlo kwam in haar eerste competitieduel van het nieuwe seizoen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen gouwgenoot Lierse Kempenzonen. Een teleurstelling voor de Kemphanen, die ongetwijfeld een driepunter ambieerden. Coach Bob Peeters en aanvoerder Lukas Van Eenoo probeerden na de match de vinger op de wonde te leggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Peeters hekelde vooral de mentaliteit van bepaalde spelers en stuurde meteen een waarschuwing uit. "Bepaalde keyplayers waren niet goed genoeg," stelde de Westelse oefenmeester. "Blijkbaar denken sommigen dat we op 60 - 70% ook matchen kunnen winnen, maar dat is natuurlijk niet zo. 1B is 1B en iedereen kan van iedereen winnen. Een aantal spelers maakten hun meters niet waardoor we op een te traag tempo voetbalden. Ik heb hen daarop aangesproken en ik heb meteen ook gesteld dat er ook spelers in de kern zitten die misschien iets minder kwaliteiten hebben, maar die wél die meters maken. Mentaliteit staat altijd voorop!"

Die mentaliteit vond Peeters wel bij opponent Lierse Kempenzonen. "Zij hebben het echt heel goed gedaan. Ze kwamen hier spelen met de middelen de ze hebben en ze hebben een goed blok neergezet. Dat is hun goed recht. Wij kwamen niet tot kansen en we moesten hopen dat er toch nog een bal goed zou vallen, maar dat gebeurde niet."

Niet dramatiseren

Ook Lukas Van Eenoo kon zich in die analyse vinden. "We waren niet goed genoeg vandaag. Het tempo lag te laag en we hadden het moeilijk tegen het lage blok van Lierse Kempenzonen. Op bepaalde momenten kwamen we er wel door, maar dan was de bal in de laatste zone weer niet goed genoeg. We misten misschien wat scherpte, maar we moeten deze prestatie natuurlijk niet dramatiseren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top