De eChampions League Invitational kende gisteravond rond 21u zijn ontknoping. Alvorens we het over de winnaar hebben, is een korte samenvatting van de competitie op zijn plaats.

Groep A

Op donderdag 20/08 vonden de wedstrijden in groep A plaats met spelers Gorilla, Tekkz, MegaBit en DullenMike.

De eerste affiche omvatte een confrontatie tussen Gorilla en Tekkz en een duel tussen MegaBit en DullenMike.

Tekkz versloeg Gorilla op strafschoppen na een 3-3-totaalscore (heen- en terugwedstrijd), MegaBit won met 3-1 van DullenMike.

Gezien het format van de competitie, met een dubbele eliminatieboom, stonden de twee winnaars en de twee verliezers van de vorige ronde tegenover elkaar in hun tweede wedstrijd.

Tekkz behaalde een 5-3-overwinning tegen MegaBit, terwijl Gorilla na een 4-3 zegevierde tegen DullenMike. Op dat moment kenden we al een van de twee finalisten in groep A, namelijk Tekkz.

De wedstrijd tussen Gorilla en MegaBit zou bepalen wie de tweede finalist van groep A werd. Het werd een eenrichtingswedstrijd en eindigde met een verpletterende overwinning van Gorilla: 7-0.

Deze groep bestond uit twee Duitsers en twee spelers uit het Verenigd Koninkrijk en het waren die laatsten die zich kwalificeerden.

© Liquipedia

Groep B

In groep B, waarvan de wedstrijden op vrijdag 21/08 werden afgewerkt, vonden we MoAuba, Ollelito, NRaseck en Stokes terug.

De eerste wedstrijd had normaal gezien een duel tussen MoAuba en Ollelito moeten worden, maar de Zweed Ollelito werd gediskwalificeerd omdat hij zich niet hield aan een regel met betrekking tot de samenstelling van zijn team. Door die diskwalificatie plaatste MoAuba zich rechtstreeks voor de volgende ronde. De tweede wedstrijd ging tussen NRaseck en Stokes. De totaalscore was 3-0 in het voordeel van de eerstgenoemde. Die Duitse overwinning gaf ons een 100% Duits duel in de volgende ronde tussen MoAuba en NRaseck.

Daarin kreeg MoAuba een pak slaag van zijn landgenoot met een totaalscore van 0-6.

Stokes ontmoette verliezer MoAuba in de finale van de lower bracket, omdat Ollelito eerder was gediskwalificeerd. Maar de Brit moest zijn meerdere erkennen in MoAuba, het werd 4-1.

De twee finalisten van groep B waren dus NRaseck en MoAuba.

© Liquipedia

Eindfase

Afgelopen zaterdag kon je op Proximus Pickx de eindfase volgen van de eChampions League, waarvan we de vier hoofdrolspelers dus kenden.

In de eerste wedstrijd namen de groepswinnaars Tekkz en Nraseck het tegen elkaar op. Het was de Britse speler die met 3-1 won.

In de lower bracket kregen we een ook Brits-Duits duel, met Gorilla vs MoAuba. De Duitser, regerend wereldkampioen, won met 5-1 van Gorilla. In de tweede ronde van de lower bracket ontmoette hij NRaseck.

NRaseck en MoAuba vochten onderling uit wie de tegenstander van Tekkz werd in de grote finale. NRaseck won de heenwedstrijd met 2-1, maar verloor in de terugwedstrijd met 0-2. De totaalscore was met 2-3 dus in het voordeel van MoAuba.

© Liquipedia

De grote finale werd bijgevolg een duel tussen Tekkz een MoAuba. De Britse speler toonde zijn grote talent door de eerste wedstrijd te winnen met een score van 3-0 en door de score tijdens de tweede wedstrijd perfect onder controle te houden (1-1).

De grote winnaar van de eChampions League 2020 is dus een Brit. Proficiat aan winnaar Donovan “Tekkz” Hunt.