De Champions League is sinds enkele dagen terug op onze schermen en het is nu de beurt aan de eChampions League om zijn comeback te maken.

Het is niet exact de eChampions League maar de eChampions League Invitational, een evenement dat de Europese kampioenen van de verschillende evenementen in de afgelopen competitiejaren op FIFA in de schijnwerpers zet, die doorgaat. Niet meer en niet minder dan het kruim van de Europese spelers.

De wedstrijden die we zullen volgen liggen nog wat dichter bij de Champions League omdat alleen Europese spelers zijn uitgenodigd. De deelnemers aan de eChampions League Invitational werden uitgenodigd door EA Sports en hebben dus geen kwalificatiefase doorlopen.

De competitie loopt van 20 t.e.m. 22 augustus 2020 met acht deelnemers die de felbegeerde prijzenpot van $100.000 zullen delen.

De deelnemende spelers zijn :

  • Gorilla uit Groot-Brittannië is de FIFA 17-wereldkampioen (FIFA eWorld Cup 2017).
  • MoAuba uit Duitsland is de FIFA 19-wereldkampioen (FIFA eWorld Cup 2019).
  • Megabit, een andere Duitser, nam deel aan de FGS play-offs 2018 (FIFA Global Series).
  • Stokes, een landgenoot van Gorilla, nam deel aan de play-offs van de FGS in 2019.
  • Tekkz is de derde speler uit het Verenigd Koninkrijk die deelneemt aan de eChampions League. Voor degenen die de competitieve scene op FIFA een beetje volgen, hij is momenteel een van de beste, zo niet de beste FIFA-speler in de wereld. Hij won de FUT Champions Cup in 2018, 2019 en 2020.
  • DullenMIKE, nog een Duitse speler, verdiende zijn plaats met zijn overwinning op de FUT Champions Cup #3 op FIFA 19.
  • NRaseck is de laatste en vierde Duitser onder de uitgenodigde spelers. Hij won de FUT Champions Cup #2 op FIFA 20.
  • De Zweedse Ollelito won de FUT Champions Cup #3 op FIFA 20 en de FIFA 20 Summer Cup Series.

De acht concurrenten zijn gegroepeerd in twee groepen van vier met een dubbele eliminatieboom. De twee winnaars van elke groep komen dan samen om de grote winnaar te bepalen via, wederom, een dubbele eliminatieboom (upper en lower bracket).

Groep A speelde zijn wedstrijden op donderdag 20/08, terwijl groep B vandaag zijn wedstrijden afwerkt (21/08).

De eerste twee van elke groep kwalificeren zich voor de eindfase van de competitie, die op zaterdag 22/08 vanaf 18u op Proximus zal worden uitgezonden. Je kan dit evenement live volgen op het kanaal Proximus Sports 3 alsook op de stream hieronder :