De redenen waarom Arnold Schwarzenegger na 50 jaar nog altijd populair is

Films | Arnold Schwarzenegger, vanavond om 20u35 op Zes te zien in 'The Terminator', werd op 30 juli 73 jaar, maar de Oostenrijkse Amerikaan is nog altijd ‘hot’. De afgelopen vijftig jaar wist hij zich staande te houden in Hollywood. Chapeau.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor degenen die al wat 'ouder' zijn is Schwarzenegger een waar cultfiguur, a trip down memory lane. De iets oudere generatie dweept nog altijd met zijn topfilms zoals ‘Conan the Barbarian’, ‘The Terminator’, ‘Commando’, ‘Predator’ en ‘Total Recall’.

Films die vandaag de dag nog vaak op televisie zijn terug te vinden en die enorm populair blijven. De afgelopen tien jaar verdween hij zeker niet uit beeld en speelde hij nog mee in enkele bekende films én was Schwarzenegger ook nog eens zeer actief op de sociale media.

The Expandables en The Terminator

Hij speelde mee in drie films van ‘The Expendables’, waar hij zich met iconen als Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Mel Gibson, Chuck Norris en anderen weer in de kijker wist te spelen. En dan zijn er nog de ‘Terminator’-films. De eerste verscheen in 1984 en in 2019 verscheen tot op heden de laatste. Een film die Schwarzenegger al 35 jaar in de picture weet te houden, een straffe prestatie. Het is dan ook dé film waarmee hij grote furore maakte en die voor eeuwig en altijd met hem zal geassocieerd worden.

Het levensverhaal van Schwarzenegger is dan ook buitengewoon, want naast acteur was hij in zijn carrière nog heel wat meer. Hij brak door als bodybuilder en in die hoedanigheid werd hij ook altijd gecast. De spierbundel was van 2003 tot 2011 wat minder te zien op het grote scherm, want in die periode was hij de gouverneur van Californië.

Populair op Instagram

Schwarzenegger mag dan wel 73 jaar oud zijn, de man weet ook hoe hij de huidige generatie moet aanspreken. Hij is zeer actief op de sociale media en vooral op Instagram, waar hij pronkt met zijn hondje Cherry, ezeltje Lulu en mini-paardje Whiskey. De acteur/regisseur, die 21 miljoen volgers heeft op Instagram, komt er met de gekste foto’s en filmpjes.

Dat is een enorm succes, want hij liet zelfs t-shirts maken met zijn dieren in de hoofdrol. De opbrengsten gaan naar After School All Stars, een organisatie die hij in 1992 oprichtte. Zij zorgen ervoor dat kinderen veilig zijn en hun families genoeg te eten hebben. Of hoe de man zichzelf ook na zijn debuut in 1970 nog altijd relevant weet te houden. Het lijkt wel alsof hij uit de toekomst komt...

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top