Lukaku: 12e Belg die Europese beker wint met buitenlandse club?

Sport |
Romelu Lukaku kan vrijdagavond de 12e Belg worden die met een buitenlandse club een Europese beker wint: de Rode Duivel staat met Inter Milaan in Keulen in de finale van de Europa League tegenover Sevilla, vijfvoudig winnaar van deze Europese beker. De Nerazzurri wonnen de Europa League al drie keer.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Eric Gerets (PSV, 1988), Daniel Van Buyten (Bayern, 2013) en Divock Origi en Simon Mignolet (2019, Liverpool) wonnen al eerder met een buitenlandse club de Champions League (ook al speelden zij niet altijd in de finale). Georges Grün won in 1993 met Parma de Beker der Bekerwinnaars.
 
In de UEFA Beker/Europa League waren ook al tal van Belgen aan het feest: Marc Wilmots (1997, Schalke 04), Pieter Collen (2002, Feyenoord), Nicolas Lombaerts (2008, Zenit), Thibaut Courtois (2012, Atlético Madrid), Eden Hazard (2013 en 2019, Chelsea) en Marouane Fellaini (2017, Manchester United).
 
Lukaku is bezig aan een uitzonderlijk eerste seizoen bij Inter: in 50 wedstrijden met de Nerazzurri scoorde hij al 33 keer: hij was al goed voor 23 goals in de Serie A, 2 in de Champions League, 2 in de Italiaanse beker en 6 in de Europa League. In de helft van zijn 50 wedstrijden was hij goed voor minstens één doelpunt. 
 
En nog een straffe statistiek: in de Europa League is hij bezig aan een reeks van 10 opeenvolgende wedstrijden waarin hij heeft gescoord: met Everton scoorde hij in het seizoen 2014-2015 tegen Wolfsburg, Young Boys Bern (heen en terug) en Dinamo Kiev (heen en terug). Dit seizoen scoorde hij voor Inter Milaan tegen Ludogorets (heen en terug), Getafe, Leverkusen en Shakhtar Donetsk.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top