De seizoenen volgen elkaar in sneltempo op en lijken bovendien op elkaar. Na de zomertitel in de Belgian League slaagde Sector One er opnieuw in om een goed kwalificatieparcours op de European Masters af te leggen. Het team werd echter opnieuw uitgeschakeld in de play-offs.

De Europese doelstelling van deze zomer was eenvoudig te definiëren voor de Foxes. Uitgeschakeld door LowLandLions (ex-Defusekids) tijdens de play-ins in de lente, mikten ze dit keer op een kwalificatie voor het eindtoernooi. Het toernooi zou hen in staat stellen om zich te meten met teams als Fnatic Rising, Misfits Premier en GamersOrigin.

Zoals gewoonlijk begon hun reis op de best mogelijke manier. In groep C met het Italiaanse Racoon, het Portuges SAMCLAN en het Litouwse Iron Wolves was het doel van Sector One om zich te kwalificeren voor de Knockout Stage (play-offs). Met in totaal vier overwinningen tegen SAMCLAN en Iron Wolves eindigden onze vertegenwoordigers op de tweede plaats in hun groep. Alleen Racoon was hen te slim af.

© Liquipedia

Ondanks een minder gunstige loting voor de runners-up bleef de hoop op kwalificatie groot. Sector One nam het tegen de winnaar van groep D, Intrepid Fox Gaming, op in een BO3 om te bepalen wie het eindtoernooi zou bereiken. Twee “Vossen” rug tegen rug, maar slechts één beschikbare plaats. Helaas bleek die stap weer eens te ingewikkeld voor Captain Night en zijn troepen, ook al was de confrontatie enorm spannend. Na een eerste verloren wedstrijd stak Sector One twee tanden bij en maakt het onmiddellijk belijk. Het scenario verliep tot dan op identieke wijze als dat uit het voorjaar, maar deze keer hoopte S1 het eindresultaat om te draaien om zo zijn doel te bereiken. De beslissende ronde draaide echter uit in hun voordeel van de Griekse “Vossen” en symboliseerde een 2-1-nederlaag en een tweede tegenslag op slechts een paar stappen afstand van de grote Europese subtopcompetitie die de European Masters is.

Maar de grootste teleurstelling van deze play-ins komt zeker niet uit de gelederen van Sector One. LowLandLions, dat zich in het voorjaar had weten te kwalificeren, faalde deze keer zwaar met nul overwinningen in zes wedstrijden. De reden ligt voor een groot stuk bij de vreselijke loting, met LDLC OL, G2 Arctic en CR4ZY in hun groep. De misstap zal de Belgische organisatie en winnaar van de Dutch League dus snel kunnen relativeren!

Onze Benelux-kampioenen moeten zich nu richten op de volgende etappe, namelijk de Country Finals. Het allerlaatste nationale toernooi van het jaar zal de grote Belgische kampioen kronen. Na de opkomst van KVM Esports en Aethra moet deze competitie, met €5.000 voor de winnaar, zeker niet licht worden opgenomen. Uiteraard kan je de hele competitie live en exclusief volgen op het platform en de applicatie van Proximus Pickx.

© Sector One