The Lakers en The Bucks zetten orde op zaken

Sport | Nadat ze de eerste wedstrijd door hun handen lieten glippen, hebben de Los Angeles Lakers en de Milwaukee Bucks donderdagnacht zich weten te herpakken. Zijn de twee nu echt vertrokken in de play-offs?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Portland zorgde voor sensatie door in de eerste wedstrijd van de play-offs te winnen van de LA Lakers (93-100). Ondanks een LeBron James in uitstekende vorm, auteur van een ‘triple-double’, gingen de Lakers ten onder tegen een tegenstander die op papier nochtans veel zwakker leek te zijn. De Blazers, zeer goed op dreef na de coronabreak, profiteerden van de flaters van de tegenstander.

De mannen van coach Frank Vogel moesten reageren na deze nederlaag. In de tweede wedstrijd, met een uitstekende Anthony Davies (31 punten, 11 rebounds), reageerden de Lakers in stijl. Ze waren veel sterker en wonnen makkelijk van de Blazers (111-88). Een grote teleurstelling voor Portland, die Damian Lillard zagen uitvallen met een blessure en hij is onzeker voor de derde wedstrijd. De afgelopen drie weken haalde hij een bijzonder hoog niveau en zonder hem zouden de winstkansen nog een stuk lager komen te liggen.

De Bucks zijn gerustgesteld

De andere sensatie in de bubbel van Disney World was de nederlaag van de Milwaukee Bucks tegen Orlando Magic in de Eastern Conference. De Bucks gingen de boot in met 122-110, toonden vooral collectief veel hiaten en konden hun status van beste team in het reguliere seizoen allerminst waarmaken.

Donderdagnacht zetten ze orde op zaken door met 111-96 te winnen. De Bucks speelden zeker niet perfect, maar konden wel rekenen op een voortreffelijke Giannis Antetokounmpo (28 punten, 20 rebounds en 5 pds).

Luka Doncic maakt indruk

De jonge Sloveen miste zijn grote debuut niet in de play-offs. Hij scoorde 42 punten tegen de LA Clippers, maar kon de nederlaag van de Mavericks (110-118) niet voorkomen. De jongeling brak wel een record door als eerste debutant ooit meer dan 40 punten te scoren in zijn eerste wedstrijd in de play-offs.

In de tweede wedstrijd deed hij het weer zeer goed door 28 punten te scoren, waardoor zijn team won. Met 70 punten in twee wedstrijden moet hij in de geschiedenis van de NBA enkel George Mikan voor zich dulden, die in 1949 goed was voor 75 punten.

De derde wedstrijd vindt deze avond plaats. The Oklahoma City Thunder, Indiana Pacers, Philadelphia 76ers en Brooklyn Nets zullen zich na twee wedstrijden moeten gaan herpakken.

Volg de NBA-play-offs live op Eleven, beschikbaar in de All Sports Optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top