Meteen rist afwezigen in openingsmatch 1B; al heeft Union wel een verrassing in de selectie zitten

Sport | KMSK Deinze en Union Sint-Gillis openen straks het nieuwe 1B-voetbalseizoen. De clash tussen de Oost-Vlamingen en de Brusselaars is er meteen eentje om naar uit te kijken, want beide teams ambiëren de top dit seizoen. Helaas starten Deinze en Union het seizoen niet op volle sterkte.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo kan thuisploeg Deinze nog geen beroep doen op nieuwkomers Ronald Vargas, Renato Neto en Dylan De Belder. Het trio moet volgens het Covid-19 protocol van de Pro League eerst negen dagen apart trainen vooraleer ze mogen aansluiten bij hun nieuwe 'bubbel'. Daarnaast mist coach David Gevaert ook nog middenvelder Mehdi Tarfi (enkelblessure) en Viktor Boone (knieblessure). Arnaud De Greef is wel weer volledig hersteld van zijn kwetsuur en zit wel in de selectie.

Ook Felice Mazzu heeft volk in de ziekenboeg. Sebastien Pocognoli en Nik Lorbek zijn nog steeds niet hersteld van hun langdurige blessure. Maar er was ook goed nieuws bij Union. Aanvoerder Teddy Teuma is wél weer van de partij. De middenvelder viel uit in de oefenpot tegen Crossing Schaerbeek en zou pas ten vroegste begin september weer paraat zijn. Maar het herstel verliep voorspoedig en de Fransman is er dus meteen bij vanaf de competitiestart.

Er vielen meteen ook twee nieuwkomers langs de selectie. Tibo Herbots en Abdelmounaim Boutouil staan niet op het wedstrijdblad op speeldag 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top