'La Bonne Épouse': een bruisende en betekenisvolle komedie

Films | ‘La Bonne Épouse’ dompelt je onder in de jaren ’60, de periode die bekendstaat als het grote keerpunt voor de status van de vrouw. Deze komedie, de zevende langspeelfilm van regisseur Martin Provost, is vanaf 21 augustus beschikbaar op de VOD Premium van Proximus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1967 leidt Paulette Van Der Beck (Juliette Binoche) met ijver en vastberadenheid haar huishoudschool, waar ze jonge vrouwen leert hoe ze moeten kuisen, wassen en koken, en alle andere verplichtingen die bij het huwelijk horen moeten volbrengen. Paulette wordt bijgestaan door Marie-Thérèse (Noémie Lvovsky), een non, voormalig verzetsstrijder en grote fan van Generaal de Gaulle, en door Gilberte (Yolande Moreau), een kooklerares met een grote bewondering voor Salvatore Adamo. Alles gaat goed, tot het trio geconfronteerd wordt met de Parijse studentenrevolte in mei 1968. Plots worden al hun conservatieve zekerheden in vraag gesteld.
 
Na ‘Séraphine’, ‘Violette’ en ‘Sage-femme’ houdt Martin Provost zich opnieuw bezig met vrouwelijke emancipatie in deze hilarische komedie die gedragen wordt door een uitstekend trio van actrices. Door middel van komische situaties en bruisende dialogen drukt de film veel vooroordelen de kop in, waardoor hij een gezonde feministische boodschap de wereld in stuurt.  
 
‘La Bonne Épouse’ is vanaf 21 augustus beschikaar in de VOD Premium catalogus (bioscoopreleases) van Proximus, op televisie en op het web.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top