In de halve finale tegen Lyon kon je niet naast Serge Gnabry kijken. Naast zijn twee doelpunten was de Duitse vleugelspeler degene die het spel van de Beierse grootmacht in vuur en vlam zette en de vijandige verdediging schade berokkende. Sinds oktober rijgt Gnabry de 5-sterren prestaties aaneen. PSG weze bij deze gewaarschuwd!
Serge Gnabry is dit jaar helemaal ontbolsterd. Na zijn aankomst in Beieren in 2017, werkt de Duitser met Ivoriaanse roots dit seizoen zijn tweede seizoen af bij de Rekordmeister, want in zijn eerste jaar werd hij meteen uitgeleend aan Hoffenheim. Eerder had hij al vlagen van zijn talent laten zien bij Arsenal, West Bromwich en Werder Bremen.

Na een overtuigend eerste seizoen, speelt Serge Gnabry dit jaar de pannen van het dak. Hij heeft een basisstekje in het elftal van Hansi Flick te pakken en laat zijn talent de vrije loop. Zijn geliefkoosde speelterrein: de Champions League. In de tweede groepswedstrijd, in oktober tegen Tottenham, vond de Duitser maar liefst vier keer de weg naar doel en leverde hij ook nog een assist af. Een prestatie die sinds 2015 niet meer op het hoogste toneel werd vertoond. Het startpunt ook van een verbluffend parcours. Opererend vanop de linkervleugel, de rechtervleugel of zelfs als tweede spits, bleek Gnabry niet af te stoppen met als resultaat 9 doelpunten en 2 assists in 9 wedstrijden. Een totale ommekeer voor een speler die tijdens de campagne 2018-2019 geen enkele treffer wist te maken.

Een te duchten duo met Lewandowski

Serge Gnabry vormt dit seizoen dan ook een van de koninginnenstukken van het Beierse elftal. Steeds in beweging en overal op het veld opduikend is de Beierse vleugelspeler moeilijk aan banden te leggen. Des te meer omdat hij zijn techniek en snelheid kan koppelen aan twee goede voeten. Dat heeft hij in de halve finale tegen Lyon nog maar eens gedemonstreerd door de score met een verbluffende trap in de winkelhaak te openen. Zijn tweede doelpunt was er dan weer een van een echte goaltjesdief, die weegt op een verdediging en elke misstap genadeloos afstraft.

Zijn samenwerking met Robert Lewandowski laat elke defensie sidderen en beven. Gnabry probeerde afgelopen woensdag de Pool meermaals in stelling te brengen, maar zonder succes. De vedette van Bayern trekt alle aandacht van de verdedigers naar zich toe, waardoor de jonge vleugelspeler meer ruimte krijgt om het verschil te maken (zoals we tegen Lyon hebben gezien). Gnabry is dan ook de tweede beste schutter van de Beierse grootmacht, na de verbluffende 15 goals van Lewy. PSG weet dus wie ze aan banden moeten leggen om de beker met de grote oren voor het eerst in zijn bestaan in de wacht te slepen.

Eén ding is zeker: de finale van de Champions League belooft een clash tussen de sterren te worden. Deze ultieme match zal beslissen wie zich tot beste speler van de competitie mag kronen. Wordt het Neymar, Lewandowksi, Mbappé, Gnabry of een outsider zoals Marquinhos? Aan de heren om het op het veld te tonen!

Volg de finale van de Champions League tussen Bayern München en Paris-Saint-Germain zondag vanaf 20u15 live en integraal op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Binnenkort ook beschikbaar op de app IOS en online. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!