Sidekick van de maand: Dr. John Watson

Films | Het is een vaste waarde in veel films: de held van het verhaal staat nergens zonder zijn trouwe sidekick. Proximus Pickx is zich daar heel goed van bewust, en roept daarom Dr. John Watson uit tot sidekick van de maand. Want wie kan samenleven met de excentrieke Sherlock Holmes is wel een applausje waard.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

John H. Watson, beter bekend als Dr. Watson, werd in 1887 in het leven geroepen door Arthur Conan Doyle, de schrijver van de ‘Sherlock Holmes Stories’. Sherlock Holmes is een privé detective uit London. Hij staat gekend voor zijn logish nadenken, merkwaardige observaties en zijn uitmuntende kennis van de forensische wetenschap. Maar belangrijker dan dat werkt hij samen met Dr. Watson, zijn trouwe sidekick, vriend en huisgenoot die hem bijstaat tijdens de vele onderzoeken.
 
Onmisbare rol
 
Sherlock is het hoofdpersonage van de verhalen, maar Watson is de verteller, waardoor we alle gebeurtenissen door zijn ogen meemaken. Hij is scherpzinning en slim en heeft lange tijd dienst gedaan in het leger als oorlogschirurg, maar hij raakte gewond bij een bombardement en moest zijn missie afbreken. Wanneer Watson terug in Londen aankomt moet hij op zoek naar een nieuwe woonst en per toeval komt hij terecht in het appartement van de vreemde detective Sherlock Holmes.
 
Hij is nog niet goed van zijn oorlogstrauma af of Sherlock sleurt hem al mee naar verdachte moorden of verdwijningen. Vanaf dan is het duo onafscheidelijk en speelt Watson als trouwe sidekick een onmisbare rol in het oplossen van enkele van Londens grootste misdaden.

Films en series
 

Sherlock Holmes en John Watson zijn een tijdloos duo, want ondertussen zijn ze al in verschillende series, films, videospelletjes en strips voorgekomen. In de serie ‘Sherlock Holmes’ (foto's), die uitgezonden werd tussen 2010 en 2017 wordt de trouwe sidekick verolkt door Martin Freeman naast de Sherlock van Benedict Cumberbatch. Het verhaal speelt zich af in het heden en legt, afgezien van de misdaden, harder de nadruk op de band tussen de twee mannen die samenwonen op 221B Baker Street, London.
 
De film die een jaar voor de serie uitkwam met Robert Downey Jr. en Jude Law als respectievelijk Sherlock en Watson speelt zich wel af in 1890, zoals het originele verhaal. Het duo wordt ingehuurd door een geheim vennootschap om het complot te ontrafelen van iemand die Engeland door middel van bovennatuurlijke krachten wil overnemen. Één ding is zeker bij zowel, boeken, series als films: Watson is een vaste waarde die Sherlock met zijn voeten op de grond houdt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top