De mooiste films over zeemeerminnen

Kids | De verhalen over zeemeerminnen gaan al mee sinds de Oudheid, dus is het niet gek dat deze mythische waterwezens ook hun weg naar het witte doek gevonden hebben. Proximus Pickx maakte dus speciaal een lijst met films en series waarbij je kan wegdromen over je eigen vissenstaart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Kleine Zeemeermin

Dit is ongetwijfeld de eerste film die bij je opkomt wanneer je denkt aan zeemeerminnen. De Disneyklassieker ‘The Little Mermaid’ gaat namelijk over een wereld onder de zee waar koning Triton en zijn dochter Ariël leven. De koppige roodharige zeemeermin is echter niet tevreden met haar leven onder water, en droomt ervan om over het strand te kunnen lopen met de mensen. De boze zeeheks Ursula belooft haar te helpen, maar in ruil daarvoor moet de prinses een groot offer maken.

MAKO Mermaids

‘MAKO Mermaids’ is een spinn-off van de populaire jeugdreeks ‘H20: Just Add Water’, die vanaf 2007 te zien was op Ketnet. In MAKO spelen drie vriendinnen de hoofdrol, die een groot geheim bewaren: ze transformeren in zeemeerminnen vanaf ze water aanraken. Ze krijgen de opdracht om het magische eiland Mako te beschermen, maar falen wanneer landbewoner Zac het magische gedeelte van het eiland ontdekt en verandert in een zeemeerman. De zeemeerminnenraad verbant de drie meisjes tot het hen lukt om Zacs krachten af te nemen.

Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides

Technisch gezien is dit geen zeemeerminnenfilm, maar een piratenfilm. Maar de vierde film uit de ‘Pirates of the Carribean’-reeks, werpt een geheel nieuw licht op zeemeerminnen. In dit geval zijn ze een soort van sirenes, wiens tranen een belangrijke rol spelen in het valse plan van Captain Blackbeard. Een beker met water waar één traan in zit, kan je leven verlengen. De zeemeerminnen zien er lief uit maar kunnen heel gemeen zijn, waardoor ze erg verschillen van hoe de wezens tot dan toe werden afgebeeld en een speciale additie zijn voor de piratenfilms.

Aquamarine

Helemaal anders dan de gemene zeemeerminnen, zie we er hier ééntje in een zeemzoete romantische komedie uit 2006. Twee beste vriendinnen hangen rond in een surfclub wanneer één van hen per ongeluk in het zwembad valt. Daar ziet ze een vreemde verschijning met blauw haar en een vissenstaart: de zeemeermin Aquamarine. De meisjes worden beste vriendinnen en samen gaan ze op missie om te bewijzen dat ware liefde bestaat, anders wordt Aquamarine tegen haar wil uitgehuwelijkt.
 

Peter Pan

Laten we afsluiten met waar het lijstje mee begon: bij Disney. In de animatiefilm over het leven van Peter Pan, de jongen die nooit volwassen wil worden, komen hij en zijn nieuwe vrienden een paar zeemeerminnen tegen in Neverland. Ze spelen geen grote rol in het verhaal, maar doen de jonge kijkers toch even schrikken wanneer ze overmand worden door jaloezie als ze Peter zien met Wendy. In een poging om hun liefdesrivale uit de weg te ruimen proberen de zeemeerminnen Wendy te verdrinken. Gelukkig is Peter Pan er om zijn vriendinnetje te redden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top