Slaagt Beerschot erin ook tegen Club Brugge te verrassen?

Jupiler Pro League | Beerschot heeft zijn rentree in 1A verre van gemist. De Ratten pronken na twee speeldagen met een 6 op 6 helemaal bovenaan het klassement. Voor de troepen van Hernan Losada een blitzstart, nadat het amper een week voor de competitiestart zekerheid verwierf over de promotie. Met landskampioen Club Brugge volgt zondag om 16:00u een eerste echte test.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In zeven jaar van eerste provinciale naar 1A, de opmars van Beerschot doet een beetje denken aan de steile opgang van RB Leipzig dat dit seizoen in de Champions League Jan en alleman wist te verrassen door tot in de halve finales door te stoten. Derde keer goede keer, want na twee verloren promotiefinales, trokken de Ratten begin augustus tegen OH Leuven wel aan het langste eind. Al deed de wedstrijd er niet echt veel meer toe, omdat beide teams, omwille van de uitbreiding naar 18 clubs, al zeker waren van een plaatsje in 1A dit seizoen.

Sindsdien leven de troepen van de energieke Hernan Losada echter op een wolk. Op de openingsspeeldag ging KV Oostende met 1-2 voor de bijl en vorige week bleek Zulte Waregem met 3-1 een maatje te klein, onder meer dankzij een glansprestatie van de slome maar o zo begaafde Raphael Holzhauser. Met Club Brugge, dat na een nederlaag in de bekerfinale tegen Antwerp (0-1) en een verliespartij tegen Charleroi (0-1) vorige week weer aanknoopte met een zege (0-4 tegen Eupen), wacht zondag om 16:00 uur een eerste echte test. Het begin van een druk programma, want de komende weken treft Beerschot ook nog Standard, Genk en Charleroi.

Zet Bölöni ex-ploeg Antwerp meteen een hak?

Lang voordat de Ratten de wei betreden tegen Club trapt KV Kortrijk de derde speeldag vrijdag om 19:00 uur op gang tegen KAS Eupen. De troepen van Yves Vanderhaeghe zullen hun knappe overwinning tegen Gent willen bevestigen, terwijl de Oostkantonners hun eerste driepunter willen boeken. Voor Zulte Waregem is het zaterdag om 16:15 uur thuis tegen Waasland-Beveren reeds van moeten, want de West-Vlamingen hebben momenteel de rode lantaarn in handen, terwijl promovendus OH Leuven om 18:30 uur Charleroi ontvangt.

Op hetzelfde moment trapt KV Mechelen Achter de Kazerne ook de wedstrijd tegen Cercle Brugge op gang. Zaterdagavond om 20:45 uur staat met Antwerp - AA Gent misschien wel de eerste topper van het seizoen op het programma, al hebben beide clubs hun start meer dan gemist. Na de bekeroverwinning puurde het stamnummer 1 slechts 1 punt uit haar eerste twee wedstrijden, terwijl twee nederlagen tegen STVV (2-1) en tegen KV Kortrijk (1-2) Jess Thorup zijn C4 opleverden. Aan Laszlo Bölöni om beter te doen, te beginnen tegen zijn ex-club Antwerp.

Kompany debuteert als T1

Zondag om 13:30 uur volgt met Standard - Racing Genk dan meteen al een tweede topwedstrijd. De Rouches draaien met 6 op 6 helemaal bovenaan mee in het klassement, maar moeten tegen de Limburgers hun draaischijf Samuel Bastien missen. Hannes Wolf kreeg zijn team nog niet echt aan de praat, maar heeft met 4 op 6 geenzins zijn start gemist. Afwachten of Cyriel Dessers en co hun misstap tegen OH Leuven (1-1) kunnen rechttrekken.

Om 18:15 uur is het dan weer uitkijken naar het debuut van Vincent Kompany als de facto T1 van Anderlecht. De 34-jarige verdediger verraste afgelopen week opnieuw vriend en vijand door zijn voetbalschoenen definitief in te ruilen voor een trainersplunje. Eindelijk duidelijkheid in het sportieve departement bij RSCA en het is dan ook afwachten of Vince al meteen zijn accenten zal kunnen leggen in de thuiswedstrijd tegen Excel Moeskroen. Maandagavond om 20:45 uur sluiten STVV en KV Oostende de derde speeldag af.

Volg de Jupiler Pro League live en integraal op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx, sinds de heropstart van de Jupiler Pro League, in haar app (Android) met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring. Binnenkort ook beschikbaar op de app IOS en online. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Daarbovenop kan je met de interactieve videoplayer de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk herbeleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie beleef je de matchen van je favoriete team zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top