Daniel Craig, meer dan enkel James Bond

Het grote publiek leerde Daniel Craig kennen als de eigenwijze geheim agent James Bond, maar de Britse acteur heeft nog heel wat andere films op zijn palmares staan. Vanavond kan je om 20u40 kijken naar Cowboys & Aliens, en misschien daarna wel naar een paar andere films op deze lijst. 

Cowboys & Aliens

Deze Amerikaanse science fiction western film kwam uit in 2011 en werd geregisseerd door Jon Favreau. Craig speelde er één van de hoofdrollen, met Harrison Ford en Olivia Wilde aan zijn zijde. Het verhaal draait rond een crimineel met geheugenverlies, gespeeld door Daniel Craig, een rijke veeboer en een mysterieuze reiziger. Het drietal moet samenwerken om een groep mensen te redden die door aliens ontvoerd werden.   

Lara Croft: Tomb Raider

Heel wat jaren eerder maakte Craig deel uit van de droom van veel mannelijke gamers: de beeldschone maar gevaarlijke Lara Croft op het grote scherm. ‘Lara Croft: Tomb Raider’ kwam uit in 2001 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Daniel Craig kruipt er in de huid van Alex West, een mede-avonturier die Lara Croft ontmoet op haar tocht naar een oude vriend van haar vader. Samen zetten ze de missie verder om antwoorden te vinden over de verdwijning van haar vader zoveel jaren geleden.

The Girl with the Dragon Tattoo

'The Girl with the Dragon Tattoo' is een psychologische misdaadthriller uit 2011, gebaseerd op de roman van de Zweedse schrijver Stieg Larsson. Michael Blomkvist, gespeeld door Craig, is een journalist die onderzoek doet naar de verdwijning van een vrouw uit een rijke familie, zo’n 40 jaar geleden. Om hem te helpen rekruteert hij de ietwat vreemde en vooral asociale computerhacker Lisbeth Salander.
 

Munich

Een film die zeker niet op het lijstje mag ontbreken is ‘Munich’, een historische thriller uit 2005, geregisseerd door Steven Spielberg. Het verhaal neemt je terug mee naar de Olympische Spelen van 1972 in München, waar Israëlische atleten gegijzeld werden en om het leven kwamen. Om gerechtigheid te krijgen na de gruwelijke gebeurtenis besloot de Israëlische regering de Mossad in te schakelen. De Zuid-Afrikaan Steve, vertolkt door Daniel Craig, maakt deel uit van het team dat de daders moet opsporen.  

The Golden Compass

Lyra Belacqua is een weeskind dat leeft in een parallel universum waar een dogmatische heersende macht ‘The Magisterium’ het voor het zeggen heeft. Kinderen in dat universum worden ontvoerd door de ‘Gobblers’, een groep die wordt aangestuurd door ‘The Magisterium’. Lyra voegt zich bij een stam van zeelui op een reis naar het hoge Noorden, op zoek naar de vermiste kinderen. Al moet ze tegelijkertijd ook op zoek naar haar mysterieuze nonkel Lord Asriel, Daniel Craig, die hetzelfde doel voor ogen had maar gevangen wordt gehouden.  

Films

Bekijk alles
Top