Wat Courtois zo uniek maakt bij Real

Sport |
In de kwartfinale tussen Bayern München en FC Barcelona van vorige week zaten dure vogels als Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé op de bank van de Blaugranas. Barça is echter niet de enige Spaanse club bij wie dure investeringen niet echt renderen. Ook Real Madrid is in hetzelfde bedje ziek. Op één uitzondering na…
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Juventus, twee zomers terug, gaf Real Madrid bijna een half miljard euro uit aan nieuwe spelers. Zo werden spelers als Vinicius (45 miljoen euro), Courtois (35 miljoen), Odriozola (30 miljoen), Mariano (21,5 miljoen) en Brahim (17 miljoen) naar het Santiago Bernabéu gehaald voor het seizoen 2018-2019. Hazard (115 miljoen euro), Jovic (60 miljoen), Militão (50 miljoen), Mendy (48 miljoen) en Rodrygo (45 miljoen) kwamen de rangen van de Koninklijke vervoegen voor het seizoen 2019-2020.
 
Van al deze aankopen kon maar één speler zich ontwikkelen tot een vaste titularis: Thibaut Courtois. De doelman van de Rode Duivels moest wel wachten tot zijn tweede seizoen om een vaste stek tussen de palen te veroveren, want in zijn eerste seizoen in Madrid moest hij de strijd winnen van Keylor Navas. In het seizoen 2019-2020 speelde hij echter een beslissende rol in het veroveren van de landstitel: de winnaar van de Trofeo Zamora als beste doelman in La Liga hield 18 keer de nul in de 34 wedstrijden die hij dit seizoen in La Liga speelde. Hij slikte in La Liga maar 20 tegendoelpunten, goed voor 0,59 doelpunten per wedstrijd. Voor Courtois was het al zijn derde Trofeo Zamora: hij won die als doelman van Atlético Madrid ook al in 2013 en 2014.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top