Analyse KVC Westerlo (1B): titeldromen na kwaliteitsinjectie volgens typisch Westels 'recept'

Challenger Pro League | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de acht deelnemers voor het Proximus League-seizoen 2020 - 2021 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Vandaag is KVC Westerlo als laatste aan de beurt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Kempenaars kwamen vorig seizoen net te kort in beide periodekampioenschappen, maar eindigden wel als eerste in het algemene klassement. Even leken ze daardoor nog in aanmerking te komen voor de promotie (u kent het verhaal wel). Dat lukte uiteindelijk niet waardoor KVC Westerlo in het nieuwe seizoen als één van de te kloppen ploegen start in 1B.

Kwaliteitsinjectie

Westerlo ging de transferperiode in volgens het inmiddels beproefde Westelse recept. De club wilde de sterkhouders absoluut aan boord houden en dan hier en daar wat versterkingen binnen halen. Dat lukte grotendeels met de contractverlengingen van Abrahams en Soumah, de nieuwe huurdeal rond Özer en het gewonnen getouwtrek rond Brüls (Eupen wilde hem heel graag). Maar met Dewaele (KV Kortrijk) en Van den Bogaert (geen akkoord rond nieuw contract) vertrokken er toch twee titularissen uit het Kuipje.

De twee vacante flankposities werden niet meteen ingevuld met ronkende namen, maar op andere posities werd er wel uitgehaald. Zo snoepte Westerlo Unionaanvoerder Perdichizzi af en zette ook Tuur Dierckx zijn handtekening onder een contract. Met Cicek (spits), Ephestion (middenveld), Lloci en Mabea (flanken) werd er in quasi elke linie ook nog wat 'onbekend' potentieel binnen gehaald.

Veel goals... langs beide kanten

Bob Peeters en zijn Kemphanen begonnen de voorbereiding met een knaller door KV Mechelen met 0-6 wandelen te sturen. Nadien ging het wat op en af, maar viel wel al meteen op dat er veel goals vielen in de duels van Westerlo... zowel voor, als tegen. Tegen Dessel Sport, Vitesse, Utrecht, FC Knokke en MVV scoorde Westerlo maar liefst 15x, maar hield het geen enkele keer de nul en kreeg het er toch ook 10 binnen. Enkel de oefenpot tegen STVV (0-1 verlies) leverde weinig goals op.

Opnieuw op 1?

Ondanks de vele tegengoals in de voorbije weken moet Westerlo toch in staat zijn om vol voor de titel te spelen in 1B. Het succesvolle kwartet (Van Eenoo, Brüls, Abrahams, Vetokele) bleef aan boord en met Dierckx er nu ook nog bij lijkt de aanval alvast voldoende gestoffeerd om brokken te maken. In de defensie lijkt het nog wat afwachten wie de rollen op de flank over kan nemen terwijl er met Perdichizzi in het centrum van de defensie een stevige brok ervaring bij kwam.

Met de wetenschap dat een eerste plek in het eindklassement dit keer wél recht geeft op de titel en op promotie naar 1A start KVC Westerlo komende zondag aan het seizoen als een van de twee grote titelfavorieten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top