Het wordt weer een straf najaar op televisie

Het leek er eventjes op dat het coronavirus een stokje zou steken voor een boeiend najaar op televisie, maar onze Vlaamse televisiezenders bewijzen dat ze zelfs onder de moeilijkste omstandigheden kwaliteit zullen afleveren. We overlopen enkele programma's die je de komende maanden niet mag missen.

Eén

De eerste zender van VRT pakt vanaf eind augustus uit met bekende concepten en een aantal nieuwe programma's. Met "Dagelijkse kost", "Blokken" en "Thuis" heeft de omroep een gouden combinatie in huis en daar zal dan ook niets aan worden gewijzigd. Nieuw zijn onder meer de fictiereeksen "Black-out", later dit najaar, en "Undercover" met Tom Waes op zondag.
 
Fans van reality blijven niet op hun honger zitten: Fatma Taspinar brengt de werking van de Cel Vermisten Personen in beeld, Arnout Houben stapt het Grote Route-pad 129 van Brugge naar Aarlen af voor "Dwars door België" en Annemie Struyf trekt naar "Het Hoge Noorden" om Vlamingen in Scandinavië te interviewen. Er is ook ontspanning voor de hele familie met "Château Planckaert" en "Geubels en de Hollanders".
 
Een kijktip: "Andermans zaken" met Kamal Kharmach. De komiek en docent bedrijfseconomie gebruikt zijn kennis om nieuwbakken ondernemers te coachen. Gelukkig voor de kandidaten is hij geen Vlaamse versie van de vloekende Britse tv-kok Gordon Ramsay.

Canvas

Canvas verrast met gloednieuwe, originele producties als de Italiaanse misdaadreeks "ZeroZeroZero" en de Scandinavische reeksen "Thin Ice" en "The Valhalla Murders". Voorts kunnen fans van "Big Little Lies", "Das Boot" en "Killing Eve" genieten van nieuwe seizoenen van hun favoriete fictiereeksen.
 
Meerwaardezoekers zullen ook hun hartje kunnen ophalen aan documentairereeksen over de Koude Oorlog ("Apocalypse: The Cold War"), de oorlog in Irak ("Once upon a time in Iraq"), over Cuba ("The Revolution and the World"), Hillary Clinton ("Hillary") en de Britse koninklijke familie ("A Royal Dynasty"). 
 
Een aanrader is de vierdelige biografische documentaire "Filip van België". De reeks documenteert hoe onze huidige vorst zich ontwikkelde van iemand "die het niet kan" (dixit ex-hofmaarschalk Herman Libaers) tot de zevende koning der Belgen.

VTM

Ook bij VTM start de najaarsprogrammatie vroeger dan het werkelijke najaar. Vanaf komende maandag presenteert Jelle Cleymans de actuaquiz "De Positivo's" op VTM. De presentator zal van maandag tot donderdag samen met drie bekende panelleden op zoek gaan naar het leukste nieuws van de dag. 
 
VTM2 moet dan weer een pittige realityzender worden. Dat bewijst onder meer de toevoeging van "Lady Truckers", een programma over "straffe madammen achter het stuur". Meer programmadetails zijn voorlopig nog niet bekend.
 
Een televisieprogramma dat ongetwijfeld over heel wat tongen zal gaan, is "Cupido ofzo". In dat programma gaan koppelaars Ruth Beeckmans en Karen Damen op zoek naar een partner voor mensen met een beperking. Wanneer en op welke VTM-zenders het programma wordt uitgezonden, is nog niet bekend. Voor de realisatie van het programma tekent het productiehuis Roses Are Blue, dat met "Down the Road" een van de ontroerendste televisieprogramma's van de afgelopen jaren maakte.

VIER

Bij VIER toonden ze al dat dit jaar staat voor vernieuwing door uit te komen met ‘De Container Cup’ en ‘Het Rad’. Die trend zetten ze dit najaar dan ook verder met maar liefst zes nieuwe formats.
 
Helemaal coronaproof is het nieuwe sketch-programma ‘De Anderhalve Meter Show’, waar social distancing de regel is. Otto-Jan Ham en vijf bekende vrienden vertrouwen dan weer volledig op de natuur en hun zeilboot in ‘Over De Oceaan’. Verder kunnen ouders met al hun zorgen terecht bij Pedro Alias zijn in ‘Opvoeden Doe Je Zo’ en schenkt programmamaker Peter Boeckx ons een exclusieve blik in het leven en werk van zeven strafpleiters aan de Vlaamse balie.
 
Ook de bourgondiërs onder de kijkers kunnen hun hart ophalen met de Vlaamse Sterrenchefs in ‘Ja, Chef!’ en het jong aanstormend talent uit ‘Junior Bake Off’. Ben je meer een reality-fan? Dan zak je af naar mede-SBS zender VIJF waar een nieuw seizoen van 'Big Brother' van start gaat. Of de nieuwe "Big Brother"-reeks het succes kan evenaren van het legendarische eerste seizoen, is nog maar de vraag.

Series

Bekijk alles
Top