Ángel Di María heeft tegen RB Leipzig andermaal bewezen dat hij een niet te missen ankerpunt is in de aanvalslinie van PSG. Waar de Fransen het nog moeilijk hadden tegen Atalanta, bij afwezigheid van Di María, gidste hij zijn ploeg naar een duidelijke zege in de halve finales tegen Leipzig.
Paris Saint-Germain had dinsdag geen moeite met Leipzig. Met een 3-0 score bereikten de Parijzenaars de finale van de Champions League. Tegen Atalanta verliep het in de kwartfinales stroef, maar tegen Leipzig domineerde PSG van start tot finish de debatten. Met een doelpunt en twee assists mocht Ángel Di María zich met recht en rede de man van de match noemen achteraf. Het zal hem extra deugd gedaan hebben dat PSG dit in het Estádio da Luz bewerkstelligde, de plek waar het ooit allemaal begon voor de Argentijn in Europa.

Voorbij Iniesta

De aanvallende middenvelder beleeft statistisch gezien zijn beste jaar in het kampioenenbal, met drie goals en zes assists. De twee beslissende passes van dinsdag brengen zijn totaal nu op 27 in de Champions League. Daarmee doet Di María beter dan FC Barcelona-legende Andres Iniesta. Sterker nog, enkel Cristiano Ronaldo en Lionel Messi weten betere statistieken op te tekenen dan Di María.

Het was in 2014, toen Di María speler was van Real Madrid en Carlo Ancelotti er coach was, dat de Argentijn werd omgeschoold van flankaanvaller tot centrale middenvelder. Op dat moment blesseerde Sami Khedira zich en moest Ancelotti met een creatieve oplossing komen. De nieuwe rol lag Di María meteen. In dat transformatiejaar won de Argentijn zijn tot nu toe enige beker met de grote oren.

Thuismatch

Bij Manchester United zou Di María niet echt de tijd van zijn leven kennen, maar sinds zijn overstap naar PSG beleeft de Argentijn weer hoogdagen. PSG-coach Thomas Tuchel geeft Di María een prominente rol in het team, naast de andere steraanvallers Kylian Mbappé en Neymar. Tegenwoordig acterend vanop de rechterflank heeft Di María niet meteen de snelheid die Mbappé en Neymar wel bezitten, maar maakt hij dat ruimschoots goed met andere capaciteiten. Vooral zijn vista en uitstekende passes doen menig verdediging pijn.

Aanstaande zondag krijgt de Argentijn de kans om nog wat extra geschiedenis te schrijven. In het Estádio da Luz van Benfica, waar Di María voor het eerst zijn neus aan het Europese venster stak, kan hij samen met zijn PSG-ploegmaats de felbegeerde beker met de grote oren in de lucht steken. Di María zal andermaal op de afspraak zijn, zoals hij dat in het verleden deed. Zo was hij beslissend in de finale van de Olympische Spelen van 2008 en was hij de man van de match in Champions League-finale van 2014.

Weet Ángel Di María zijn PSG te loodsen naar een eindzege in de Champions League? Volg de ontknoping van het Europese kampioenenbal exclusief op Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx, vanaf de halve finales van de Champions League, in de Android-app (IOS volgt binnen enkele dagen) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!