Statistieken JPL: Penneteau, twee duels, twee clean sheets

Sport |
Na twee speeldagen in de Jupiler Pro League hebben nog maar drie ploegen het maximum van de punten (Beerschot, Charleroi, Standard) en hebben ook drie ploegen nog geen enkel punt (AA Gent, Zulte Waregem, Oostende).
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Tijdens de tweede speeldag van de Jupiler Pro League waren de weersomstandigheden geschikter om te voetballen dan tijdens de eerste speeldag. De wedstrijden werden nog wel altijd achter gesloten deuren gespeeld en dat maakt het begin van dit seizoen heel bijzonder. Op de vorige speeldag konden maar twee ploegen in eigen huis winnen, op de tweede speeldag konden al vier ploegen de punten thuis houden (Charleroi, Beerschot, Cercle Brugge en Anderlecht). Toch pakten vier andere ploegen op verplaatsing de volle buit (KV Mechelen, Kortrijk, Club Brugge en Standard). Slechts één wedstrijd eindigde op een gelijkspel (Racing Genk-OHL).
 
Iedereen scoort
 
Na twee speeldagen heeft elke ploeg al minstens één keer gescoord. Charleroi geeft blijk van een voorbeeldige efficiëntie met een doelpuntengemiddelde van 2 goals voor en 0 goals tegen. Ook AA Gent en Zulte Waregem scoorden elk al twee keer, maar dat leverde hen nog geen punten op. De Zebra's, de enige ploeg zonder tegendoelpunt, danken hun perfecte score aan hun verdediging en uiteraard ook aan Nicolas Penneteau die twee clean sheets pakte. Vorig seizoen hield de oudste doelman uit de JPL zijn netten 12 keer schoon en incasseerde hij maar 23 goals in 29 competitiewedstrijden.
 
Eerste rode kaart
 
Op de tweede speeldag werd de eerste rode kaart van het seizoen uitgedeeld: in de wedstrijd tussen Anderlecht en STVV kreeg de Truienaar Sankhon een rood kartonnetje onder zijn neus. Dit weekend werden 25 gele kaarten uitgedeeld. In Eupen-Club diende ref Erik Lambrechts geen enkele kaart uit te delen.
 
Eerste C4
 
Na amper twee speeldagen is er ook al een eerste trainer die zijn baan kwijt is: Franky Vercauteren heeft zijn plaats moeten afstaan aan Vincent Kompany.   

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top