Afgelopen zondagavond werd de eerste ronde van de LCS Summer 2020 play-offs afgewerkt. Zoals reeds vermeld in ons laatste artikel, was het verschil in niveau gedurende sommige wedstrijden heel opvalland. Enkele wedstrijden hadden echter een aantal verrassingen in petto.

TSM is veruit de grote verliezer van het weekend, rekening houdend met de ambities van de partners van Bjergsen. Het WK League Of Legends ligt heel ver weg…

TSM ging met vertrouwen de play-offs in na een meer dan behoorlijk einde van het seizoen, waarin de teamgenoten van Broken Blade op de voorlaatste dag van het reguliere seizoen Cloud9 versloegen. Met een balans van 12 overwinningen en 6 nederlagen was de organisatie van Reginald favoriet tegen Golden Guardians, ook omdat TSM de vorige onderlinge confrontatie had gewonnen.

Maar het duo Damonte en Hauntzer, de laatste is een voormalige TSM-speler, leidde hun team naar een droge en verrassende overwinning: 3-0. De Biofrost/Doublelift-botlane was een last voor de rest van de ploeg in de wedstrijd. Bjergsen’s blik op zijn ADC na diens zoveelste gemiste actie sprak boekdelen.

© LCS

Niet alles was afgelopen weekend echter negatief voor de emblematische Amerikaanse organisatie. Na de nederlaag tegen Golden Guardians won het team vervolgens vrij gemakkelijk (3-0) zijn eerste wedstrijd in de loser bracket tegen Dignitas, dat niet echt op zijn plaats zit in deze play-offs. TSM moet de twee volgende wedstrijden winnen om een glimp op te vangen van de poorten van het WK League Of Legends.

© LCS

Na de wedstrijd tussen Evil Geniuses en Flyquest, die uiteindelijk na vijf intense rondes in het voordeel van PowerOfEvil en zijn teamgenoten uitdraaide (3-2), werd de eerste ronde van de play-offs afgesloten met een 3-0-winst van Evil Geniuses tegen 100 Thieves.

De competitie gaat deze donderdag verder met de toetreding tot de play-offs van Cloud9, dat Flyquest in een valstrikwedstrijd zal tegenkomen. Op vrijdag neemt Broxah het op tegen de Golden Guardians, waarvan we dachten dat we ze niet meer in dit stadium van de competitie zouden zien. Zaterdag en zondag zal de tweede ronde van de loser bracket gespeeld worden.

Het zal interessant zijn om het parcours van TSM te volgen. De kwalificatie voor het WK League Of Legends staat op het spel voor het Amerikaanse team. Een tweede jaar op rij zonder deelname aan deze competitie voor de organisatie van Reginald zou net zo historisch als rampzalig zijn voor de reputatie van het team, maar symbolisch voor het dalende spelniveau van de Noord-Amerikaanse teams.

© LCS