Wat als vrouwen de boel overnemen?

Films | Vanavond kan je je bij VIER vanaf 20u25 laten entertainen door ‘Ocean’s Thirteen’, de derde en laatste film van de originele Ocean’s-trilogie geregisseerd door Steven Soderbergh. De reeks leek afgerond te zijn tot in 2018 ‘Ocean’s Eight’ uitkwam, een spin-off van de originele misdaadfilms, maar ditmaal met een volledig vrouwelijke cast. Proximus Pickx ging op zoek naar andere filmreeksen waarin vrouwelijke actrices het roer overnamen.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ocean’s Eight

In de spin-off van de originele Oceans-trilogie staat Debbie Ocean centraal, de zus van Danny Ocean, de ster van de vorige films. Debbie wordt nog maar net vrijgelaten uit de gevangenis omwille van haar voorbeeldige gedrag, maar in realiteit is niets minder waar. Vanaf ze weer op vrije voeten staat roept ze een groep vrouwen op waarmee ze samen de grote roof wil uitwerken die ze tijdens haar jaren in de cel heeft bedacht. Er is eveneens veel glitter en glamour aanwezig, want de juwelen die Debbie op het oog heeft, hangen aan de nek van één van Hollywoods meest succesvolle actrices, tijdens het jaarlijkse Met Gala in New York City.

Ghostbusters: Answer the Call

De originele Ghostbusters dateert van 1984 en is waarschijnlijk niemand onbekend. Vijf jaar later kwam ‘Ghostbusters II’ uit, maar op een derde film in de reeks was het heel lang wachten. Uiteindelijk wilde Sony ermee aan de slag, maar omdat origineel castlid Bill Murray weigerde mee te werken en zijn collega Harold Ramis overleed in 2014, besloot de filmstudio om het over een andere boeg te gooien. ‘Ghostbusters: Answer the Call’ is een remake van de originele film, met een louter vrouwelijke cast. Het verhaal draait rond vier vrouwen in New York City die een bedrijf opstarten om geesten te vangen.
 

Doctor Who: The Thirteenth Doctor

Dit Brits science fiction televisieprogramma gaat al sinds 1963 mee en vertelt de avonturen van een tijdreiziger genaamd ‘The Doctor’. In feite is ‘The Doctor’ een alien, maar zijn bovennatuurlijke krachten geven hem de kans om zich telkens in een nieuwe menselijke gedaante te transformeren. Telkens waren dat mannen, tot nu. De meest recente incarnatie is namelijk vrouwelijk. Jodie Whittaker werd zo de eerste vrouwelijke actrice die de rol op zich neemt. Met elk nieuw lichaam verandert ook de persoonlijkheid van de dokter, Whittakers incarnatie is een luchtige avonturier met een passie voor dingen bouwen. Ze hecht veel belang aan vriendschappen en streeft telkens naar geweldloze oplossingen.

American Pie: Girls’ rules

In de grappige, expliciete en op het randje van ordinaire American Pie-films was telkens er sprake van dezelfde hoofdpersonnages: Jim, Oz, Kevin, Finch en Stifler. Tijdens vier films leerden we het vijftal kennen door middel van hun hilarische of gênante seksuele escapades. Sinds 2012 is het stil rond de reeks, maar in oktober staat nummer vijf op de planning, American Pie: ‘Girls’ Rules’ komt uit op Netflix. Het is de beurt aan de vrouwen, want deze keer volg je Annie, Kayla, Michelle and Stephanie,  een groep middelbare scholieren die zich verenigen om tijdens hun laatste jaar alles te krijgen wat ze willen.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top