'Anomalisa': animatie voor volwassenen

Series | Het cliché dat animatiefilms enkel voor kinderen is al lang weerlegd. Vanavond kan je om 21u30 afstemmen op canvas voor de Amerikaanse animatiefilm ‘Anomalisa’. Des te vaker worden geanimeerde verhalen voor volwassenen, met dito humor of net zware onderwerpen, uitgebracht en Pickx heeft alvast een lijstje gemaakt met enkele hoogvliegers uit het genre.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anomalisa

Deze Amerikaanse stop-motion film uit 2015 is een dramakomedie van de hand van Charlie Kaufman en Duke Johnson. ‘Anomalisa’ volgt het verhaal van een Michael Stone, een expert op vlak van klantenservice die ironisch genoeg worstelt met het onvermogen om mensen te ontmoeten en een band met iemand te creëren. Meer nog: hij ziet iedereen rond hem als identiek. Er komt echter een einde aan dat grijs en ééntonig bestaan eens hij Lisa ontmoet, die zijn beeld van de wereld volledig verandert. De film werd genomineerd voor een Oscar voor beste animatiefilm en was de eerste animatiefilm die de Grand Jury Prize won op het Internationaal Filmfestival in Venetië.
 

BoJack Horseman

Misschien wel één van de bekendste volwassen animatieseries van het moment is ‘BoJack Horseman’. Het eerste seizoen van deze Amerikaanse tragikomedie kwam in 2014 uit op Netflix en mag ondertussen al op vijf seizoenen rekenen. De serie speelt zich af in Los Angeles, waar het hoofdpersonnage BoJack Horseman in de jaren ’80 en ’90 de grote ster was van de sitcom ‘Horsin’ Around’. Zijn gloriejaren liggen ondertussen dus ver achter hem en daarom besluit Horseman een comeback te maken door middel van een autobiografie. Schrijven is echter niet zijn sterkste punt en daarnaast worstelt hij met middelenverslaving en depressie.

Neo Yokio

‘Neo Yokio’ is een samenwerking tussen een Japanse anime studio en Ezra Koenig, zanger en gitarist van de Amerikaanse band Vampire Weekend. Deze science fiction animatieserie is nog erg jong, het eerste seizoen kwam in 2017 uit op Netflix. Het verhaal speelt zich af in een hypermodern New York, waar Magiërs de stad gered hebben van demonen uit de 19de eeuw en zich zo tot bovenaan de rangorde werken als ‘Magistocrats’. Één van hen is het hoofdpersonnage Kaz Kaan, een rijke en ijdele man die zich wentelt in zelfmedelijden en melancholie na de breuk met zijn vriendin, terwijl hij wedijvert met zijn grootste rivaal Arcangelo, voor de hoogste sociale status. In ‘Neo Yokio’ hoor je bekende stemmen van onder andere Jaden Smith, Jude Law en Alexa Chung.
 

Archer

Deze animatieserie voor volwassenen gaat al jaren mee. ‘Archer’, een Amerikaanse sitcom gemaakt door Adam Reed, werd namelijk voor de eerste keer uitgebracht in 2009. Het reilen en zeilen van een dysfunctionele inlichtingendienst onder leiding van hoofdpersonnage Sterling Archer, vormt de basis van het verhaal. De show is meer dan een komedie en raakt ook zwaardere onderwerpen aan als alcoholverslaving, dood en ontrouw. Archer en zijn zeven collega’s hebben elk hun eigen persoonlijkheid en verhaal dat wordt uitgewerkt tijdens de serie, compleet met aparte humor, actie en spionage. 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top