LG R6S: Team86 klopt Activit-E in de finale

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen zaterdag werd de laatste fase van de nieuwe Rainbow Six Siege-league, georganiseerd door Louvardgame, gespeeld. In de online editie haalde Team86 het van de Belgische organisatie Activit-E.

Na vier competitieweken waren de vier finalisten van de Louvard League op Ubisoft’s FPS bekend. Activit-E, Team 86, Mouseplayz en Team WanteD maakten allemaal kans op het grootste deel van de €1.000 aan prijzengeld.

De eerste wedstrijd werd om 13u afgewerkt in een BO3. De 1e van de groepsfase, Activit-E, stond tegenover de 4e, WanteD. Een confrontatie die in de vorige fase al voor vonken had gezorgd met een puntenverdeling. Maar deze keer geen gelijkspel meer, er moest een winnaar zijn. De wedstrijd begon ongelooflijk goed, met Activit-E dat de eerste map (Consulate) op zijn naam schreef vooraleer het team zichzelf schrik aanjaagde. Ondanks een 6-0-voorsprong kwam WanteD sterk terug, maar WanteD verloor uiteindelijk toch met 7-4. De tweede ronde op Oregon kende een spannender verloop, maar desondanks waren het opnieuw de aVe-spelers die een 7-4-overwinning pakten en doorstootten naar de finale.

Vervolgens was het tijd voor de strijd tussen de 2e, Team86, en de 3e, Mouseplayz. Hoewel de eerstgenoemde favoriet was na een solide reguliere competitie, mocht het zijn tegenstander, die tot alles in staat is op een goede dag, niet onderschatten. De confrontatie begon echter slecht voor Mouseplayz dat machteloos stond op Kafe. Curly’s teamgenoten domineerden en maakten een einde aan de eerste wedstrijd met een winnend slotduel in minder dan 30 seconden…

Zelfde resultaat op Oregon! Terwijl de teams elkaar in evenwicht hielden tot 3-3, waren het opnieuw de Team86-spelers die vervolgens de pletwals bovenhaalden. Eenmaal als verdedigers, wonnen ze opnieuw met 7-3. Het team van de Belgische speler JPM kwalificeerde zich al bij al gemakkelijk voor de finale en kon revanche nemen tegen Activit-E.

In de groepsfase stonden de twee teams op de laatste dag namelijk tegenover elkaar in een spannend duel, maar Karmaze en zijn teamgenoten (aVe) wonnen. Ondanks dat psychologische voordeel werden ze geconfronteerd met de “86-storm” die alles op zijn pad verwoestte sinds het begin van de play-offs. En de storm richtte opnieuw een ravage aan. Ondanks krappe rondes van begin tot eind wierp de strategie van Curly en zijn teamgenoten zijn vruchten af op een eerste map (Villa) die met grote overmacht werd gewonnen (7-1). Geen ruimte meer voor aarzeling, Activit-E moest reageren op Consulate, de door de tegenstander gekozen kaart. Maar ondanks felbevochten duels werd het patroon niet omgedraaid en won Team86 ook de tweede ronde (7-3).

De 2-0 maakte een einde aan de finale. De titel ging naar Team86, het team dat op zijn beste momenten onverslaanbaar bleek te zijn. Activit-E eindigde als 2e, net voor Team WanteD dat in de kleine finale (2-0) korte metten maakte met Mouseplayz.

Kleine troost voor de teleurgestelden, de vier finalisten zijn automatisch gekwalificeerd voor de tweede editie van de Louvard League. Dankzij een succesvolle editie zet het nieuwe R6S-toernooi zijn avontuur voort en zal de competitie op 28 september opnieuw van start gaan.

© LouvardGame

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top