5 blessures die de carrière van Vincent Kompany hypothekeerden

Vincent Kompany is voetballer af. De verdediger is met onmiddellijke ingang gestopt met voetballen om hoofdtrainer te worden bij Anderlecht.

Dat Kompany een zeer goede verdediger was, weten we allemaal, maar zijn blessures strooiden vaak roet in het eten. Welke blessures speelden een belangrijke rol in de carrière van Kompany? Een overzicht.

Vincent Kompany loopt een blessure op bij de Rode Duivels

In 2006 speelden de Rode Duivels een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Vincent Kompany deed het lang niet slecht, maar net voor de rust moest hij naar de kant met een blessure aan de adductoren. Het was een van zijn eerste echte blessures op professioneel niveau en de verdediger zou een maand langs de kant staan. Opvallend: Vincent Kompany gaf destijds aan dat hij niet blessuregevoelig was, maar dat het puur toeval was.

Het eerste seizoen van Vincent Kompany bij Hamburg

2006 was niet het jaar van Vincent Kompany. Het jonge toptalent kreeg een enorm mooie kans door in de Bundesliga te tekenen bij traditieclub Hamburger SV, waar hij in de voetsporen moest treden van een zekere Daniel Van Buyten. Zijn eerste seizoen in de Bundesliga viel door een nieuwe blessure echter in het water en de verdediger speelde in dat voetbaljaar zelfs geen wedstrijden meer. Kompany kreeg al snel de bijnaam 'de glazen man' en deze bijnaam zou hem zijn hele carrière blijven achtervolgen.

Hamstrings en kuit

Vooral de hamstrings en de kuit zorgen voor heel wat problemen bij Vincent Kompany. In 2006 kreeg hij er een eerste keer last van, maar vanaf het seizoen 2012 stapelden de problemen zich vooral op deze locaties op. In de jaren die volgden, had Kompany er zo vaak last van dat er zelfs even gevreesd werd voor een chronisch probleem. Daar lijkt gelukkig geen sprake van te zijn, maar dat de hamstrings en de kuit voor heel wat problemen zorgden in zijn carrière, staat buiten kijf.

EK 2016

Een blessure aan het bovenbeen in 2015/2016 zorgde ongetwijfeld voor een van de grootste teleurstellingen in de carrière van Vincent Kompany. Door deze blessure miste hij namelijk het EK 2016 met de Rode Duivels. Hij moest van aan de zijlijn toekijken hoe onze nationale ploeg het tot de kwartfinales schopte waar ze werden uitgeschakeld door Wales. Ook de maanden daarna kreeg Kompany te maken met heel wat pech en was hij niet veel aan het werk voor Manchester City.

Vincent Kompany bij Anderlecht

Vorig seizoen zorgde Anderlecht voor een enorme stunt door Vincent Kompany weg te halen bij Manchester City. De verdediger kreeg veel verantwoordelijkheid bij de club en was ook op het veld terug te vinden als kapitein. Toch bleef hij ook nu niet gespaard van blessures. Hij miste 14 van de 29 wedstrijden (tegen Club Brugge zat hij wel in de selectie, maar speelde hij niet) door spierblessures en een blessure aan de tweekoppige dijbeenspier. De laatste speeldagen verliepen wel goed voor Kompany, met onder meer een doelpunt tegen Eupen, maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg hij nog maar eens slecht nieuws. Door een scheurtje in de adductoren moest hij de eerste wedstrijden aan zich voorbij laten gaan.Deze week kregen we een verrassing van formaat, want het scheurtje in de adductoren zou de allerlaatste blessure van Kompany zijn. Hij is gestopt met voetballen om hoofdtrainer te worden bij Anderlecht. Het is doodzonde voor het Belgische voetbal, maar één ding is zeker: ondanks al zijn blessures was Vincent Kompany een van de beste verdedigers van zijn generatie.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?