Drie Lyon-diamantjes om in de gaten te houden tegen Bayern

UEFA Champions League | Olympique Lyon mag met recht en rede de grote verrassing genoemd worden in de halve finales van de Champions League. Lyon wist in de achtste finales Juventus uit te schakelen, in de kwartfinales nam het de maat van Manchester City. Gaat het sprookje verder tegen Bayern Müchen in de halve finales? Hier zijn alvast drie Lyon-spelers die je in de gaten moet houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Moussa Dembélé

Als er dit seizoen één iemand garant staat bij Lyon voor doelpunten, dan is het wel Moussa Dembélé. De Franse aanvaller, sinds de zomer van 2018 een speler van Lyon, wist dit seizoen 24 keer te scoren in 45 matchen (alle competities). Vorig jaar zat hij aan 23 treffers in 52 duels. Ooit stond de nu 24-jarige aanvaller op de radar van Manchester United en Chelsea. Zij waagden de gok niet. Lyon wel, met succes. Zijn twee goals tegen Manchester City waren zijn eerste in het kampioenenbal dit jaar. Tegen City en Juve startte Dembélé nog als invaller, de kans dat hij straks tegen Bayern mag starten lijkt dan ook een pak groter te zijn.

Houssem Aouar

“Als er één speler van Lyon indruk op mij heeft gemaakt, dan is het Houssem Aouar.” Het waren de woorden van niemand minder dan Manchester City-metronoom Kevin De Bruyne, na diens uitschakeling tegen de Fransen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de interesse in de 22-jarige Fransman, sinds dit seizoen één van de meest waardevolle spelers in de Ligue 1, alleen maar gegroeid is. Nog voor zijn uitmuntende prestatie tegen City werd de middenvelder al gelinkt met een move naar de Premier League, technisch directeur Juninho bevestigde eerder al dat Aouar wel eens verkocht zou kunnen worden. Een bod van Arsenal werd reeds geweigerd, City zelf zou in poleposition liggen om hem over te nemen.

Maxence Caqueret

Eindigen doen we met misschien wel de minst bekende naam voor de neutrale voetballiefhebber. Maxence Caqueret groeit in relatieve stilte richting de status van nieuw Lyon-talent dat het wel eens zou kunnen maken op een nog hoger niveau. Armand Garrido, jeugdcoach bij Lyon die jongens als Karim Benzema, Samuel Umtiti en Alexandre Lacazette heeft gelanceerd, omschrijft de 20-jarige Caqueret als een echte machine. Caqueret heeft het profiel van een complete middenvelder: onuitputtelijke werkijver, de bal herwinnen, een tegenaanval lanceren, vista, dribbelvaardig en zelfs een neus voor goals. Koppel dat aan leiderscapaciteiten en je hebt als club een fundament waarop je kan bouwen.Kijk woensdagavond 19 augustus naar de Champions League-halve finale Lyon – Bayern München (vanaf 21u) exclusief op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx, vanaf de halve finales van de Champions League, in de Android-app (IOS volgt binnen enkele dagen) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top